Idén márciusban együttműködésre hívtuk városunk polgárait, akik maguk is tenni szeretnének lakókörnyezetük szépítéséért. Fontos Szolnok tisztasága, a szép környezet, azonban az önkormányzat erőfeszítései önmagukban kevesek, a cél eléréséhez szükséges a lakosság együttműködése is – mondta el a Tiszta Szolnokért program díjátadó ünnepségén írja a Szolnok.hu.

– Önök egy olyan szemléletet képviselnek, amelyre nagy szükség van a városban. Egyrészt az önkormányzat feladata a városüzemeltetési feladatok ellátása, másrészt viszont, az ingatlanuk előtti terület gondozásával, az itt élők maguk is sokat tehetnek a szebb városképért. Köszönjük, hogy Önök ezt példamutatóan megteszik! A Tiszta Szolnokért program célja a lakosság és környezet harmonikus kapcsolatának kialakítása, illetve a helyi lakók, lakóközösségek által közvetlen és tágabb környezetük tisztántartásának, szépítésének, gondozásának ösztönzése. Ígéretesek a kezdeti lépések.

Szalay Ferenc köszönetet mondott továbbá Fejér Andornak, a városüzemeltetésért felelős alpolgármesternek, a polgármesteri hivatal Városüzemetetési Osztályának, a hivatal műszaki és fejlesztési igazgatójának is.

Az díjátadón elhangzott: a program keretében pályázatot nyújthattak be szolnoki lakosok vagy szolnoki lakóközösségek, amennyiben vállalták, hogy az ingatlanukat és az előtte lévő közterületet folyamatosan, tisztán és rendezetten tartják. Pályázatot benyújtani családi ház, 2-9 lakásból álló lakóközösség, 10-50 lakásból álló lakóközösség, illetve 50 lakásnál több lakásból álló lakóközösség kategóriákban lehetett.

A pályázatok értékelése során a bizottság az értékelés fő szempontjaként számos kritériumot vett figyelembe, úgymint a pályázó ingatlana, az azon található épület, kiemelten annak homlokzata, valamint kert, udvar, balkon; lakóközösségek esetében előkert, belső udvar, valamint közös helyiségek (lift, előtér, folyosók, stb.) és az előtte lévő közterület folyamatos tisztasága és rendezettsége, valamint harmonikus, esztétikus illeszkedése a környezetébe.

A díjakat Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván, az önkormányzat Városüzemeltetési Bizottsága elnöke adta át.

Családi ház kategória:

a Gyöngyvirág utca 56., és
a Széchenyi utca 16. szám.

„Családi ház” kategóriában a nyertesek a névre szóló oklevél és az emlékplakett mellett 100.000 Ft értékű tárgyjutalomban is részesülnek,

a Balassa Bálint utca 11.,
a Farkas utca 1.,
a Perc utca 3.,
a Thököly út 66.,
a Tiszai Vegyiművek Lakótelep 13/2.,
a Tiszai Vegyiművek Lakótelep 13/8.,
a Tiszai Vegyiművek Lakótelep 13/10., továbbá
a Városmajor út 1. szám alatti családi házak.

2-9 lakásból álló lakóközösségek kategória (Ők az oklevél és az emlékplakett mellett 200.000 Ft értékű tárgyjutalommal térhetnek haza.)

a Csokonai út 100.,
a Dr. Balogh Kálmán utca 20/a., 20/b., illetve
a Tompa Mihály út 13. szám alatti lakóközösségeknek

10-50 lakásból álló lakóközösségek” kategória (oklevél)
a Bacsó Nándor út 12-14-16.,
a Balogh Béla út 2-4-6.,
a Balogh Béla út 8-10-12.,
a Liget út 1-3-5.,
a Városmajor út 19., valamint
a Zagyvaparti sétány 1-3. lakóközösségek.

Az oklevél és az emlékplakett mellett 400.000 Ft értékű tárgyjutalmat használhatnak fel lakókörnyezetük további szépítése érdekében:

a József Attila út 31.,
a Kassai út 45.,
a Liget út 7-9-11., illetve
a Sóház út 1. lakóközösségek

50 lakásból álló lakóközösségek
Oklevélben részesül
a Tabán városrész,
a Városmajor út 54-56-58.,
a Városmajor út 62-64-66.,
a Városmajor út 67-69-71.,
a Vásárhelyi Pál út 1-2-3., és
a Vásárhelyi Pál út 4-5-6. lakóközösségek.

3 olyan lakóközösség nyújtott be sikeres pályázatot, akik az oklevélen és az emlékplaketten kívül, 600.000 Ft értékű tárgyjutalommal gazdagodtak:

a Bajcsy Zsilinszky út 8-10-12-14-16.,
a Czakó Elemér út 5., valamint
a Karczag László út 5. szám alatti közösségek.