Két, korábban a szocialista párt színeiben képviselőjelöltként induló fiatalember mondta el markáns véleményét a szolnoki ellenzéki öszefogásról. Petrovay Zoltán és Menkó Gyula honlapunkhoz eljuttatott közleményében arra szólítják fel Radócz Zoltán Gyurcsány-párti polgármesterjelöltet, hogy ne tolja Gyurcsány Ferenc szekerét a választáson, mert azzal a párt teljes megsemmisülését támogatják.

Petrovay Zoltán (balra) és a párt egykori szolnoki elnöke, Csák László. Mára mindketten eltávolodtak az MSZP-től.

A szocialisták utoljára az elmúlt tizenhárom évben csak egyszer tudtak örülni választás után, akkor Petrovay Zoltán szerzett időközi voksoláson egyéni képviselői mandátumot Szandaszőlősön. Ő és Menkó Gyula az elmúlt évek ellenzéki politizálása miatt távolodtak el az MSZP-től, ám a helyi közösségi életnek továbbra is aktív és sikeres szereplői. Közleményüket az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

Mi, azon volt szocialisták, akik hittünk a baloldali politikában, akik mai napig hiszünk a szolidaritásban, a gyengék támogatásában, kénytelenek vagyunk felemelni a szavunkat. Meg kell szólalnunk, mert azt látjuk, hogy az az MSZP, amelynek korábban tagjai és önkormányzati képviselői voltunk, a teljes megsemmisülés felé sodródik. Az európai parlamenti választások után nem lehet nem észrevenni, hogy Gyurcsány Ferenc az egész ellenzék bekebelezésére készül. Az a Gyurcsány Ferenc, aki egyedül volt arra képes, hogy Magyarország legerősebb és legnagyobb tagsággal bíró politikai pártját, az MSZP-t úgy vezesse, és az MSZP kormányfőjeként olyan „eredményeket” érjen el, hogy 2010-ben hozzásegítse a Fideszt a 2/3-os győzelméhez. Miután ezt megtette, cserben hagyta pártját, kilépett az MSZP-ből, és megalakította saját szervezetét, amelyik láthatóan nem Orbán, hanem az MSZP ellen dolgozott.

Petrovay Zoltán és Menkó Gyula Radócz Zoltánnak is üzent.

Polgármesterjelöltként most jelölttársaiddal együtt annak a szekerét tolod, akinek szavai megkérdőjelezhetőek. Kérünk titeket, ne tegyétek! Mi lesz a kisemberekkel? Mi lesz azokkal, akik csak egy baloldali pártra számíthatnának? Őket ki fogja képviselni? Menkó Gyula, Petrovay Zoltán”

A szolnoki ellenzéki összefogás jobbikos jelöltjei tegnap már kaptak egyik igen súlyos erkölcsi kritikát Baráth Zsolttól, a párt egykori szolnoki parlamenti képviselőjétől. Baráth felszólította a Gyurcsány-párti csoportosulás három jobbikos képviselőjelöltjét, hogy ne támogassák a koalíciót, s lépjenek vissza a jelöltségtől.