Igen érdekes hír jelent meg a szolnoki önkormányzat hivatalos honlapján. Mint írták, az elmúlt napokban több jelzést kaptak szolnoki polgároktól, hogy az önkormányzati kampányban dolgozó ellenzéki aktivisták közszolgáltatások összeomlásával riogatnak.

Ellenzéki forrásaink szerint tudatosan készültek erre a kampány hajrájában Radócz Zoltánék, s az sem véletlen, hogy elsősorban a távhőszolgáltatásnak igyekeznek rossz hírét kelteni.

– Radóczék úgy gondolják, hogy a Széchenyin lehet keresnivalójuk, nem véletlenül összpontosították minden mozgósítóerejüket erre a városrészre. Ennek része a távhőszolgáltatás, hiszen úgyis most indult a fűtési szezon, hátha lehet vele egy kis pánikot kelteni – mondta lapunknak D. János, aki aktívan dolgozik a Gyurcsány-párti ellenzéki kampányban.

Informátorunk úgy tudja, az elmúlt napokban amolyan pletykaként terjesztett hírre az egyik ellenzéki lap, mégpedig a Magyar Hang ugrana rá, az elkészült cikkből pedig igyekeznek minél nagyobb hírt csapni az utolsó két napon a Széchenyin.

A városi portálon Fejér Andor városüzemeltetésért felelős alpolgármester határozottan elítélte a hangulatkeltést. Mint mondta: “Minden időszakban elítélendő ez a típusú hangulatkeltés, ám egy önkormányzati választásban ezt amolyan ütőkártyaként használni a kampányban, még tisztességtelen és erkölcstelen is.”

Molnár Iván, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője lapunknak annyit mondott: a gyurcsány-párti ellenzék a kampány során a hamis és negatív hírekre épített, ezért nem meglepő, ha újabb hazugsággal próbálnának riogatni.