Az önkormányzati kampány, ahogyan valamennyi politikai harc, igencsak megviseli az átlagpolgárt. Így aztán mindenki sokkal jobban örül annak, amikor végre minden visszazökken a normális kerékvágásba. Valamiért Szolnokon az ellenzéki tömörülésnek ez most még nem megy. Egy újabb kapitális hazugsággal igyekeztek üzenni kifelé, miközben alighanem valójában saját képviselőiket próbálták megregulázni előre is.

Közösségi portáljukon közzétett nagy közös kiállásukban azt állították, hogy egyik képviselőjüket megkereste a Fidesz. Mint a kormánypárt szolnoki szervezetének közleményéből kiderült, ebből bizony egyetlen szó sem igaz.

A Fidesz azt írta: “Az önkormányzati választásokon a szolnoki közgyűlésbe bejutott ellenzéki képviselők közösségi oldalakon közzétett nyilatkozatukban valótlanul állították, hogy a Fidesz szolnoki szervezete megkeresett volna bárkit a soraikból egyeztetés céljából. Ilyen nem történt, ezúton visszautasítjuk a hazug vádat! Nagyon sajnáljuk, hogy az ellenzék a választásokat követően sem tudja befejezni a hamis állításokra épülő kampányát. Mi továbbra is azért dolgozunk, hogy az itt élő emberek döntésének megfelelően építsük, fejlesszük szeretett városunkat, Szolnokot. A szolnokiak világos utat jelöltek ki valamennyiünknek: együttműködést, közös munkát várnak el tőlünk. Mi ennek tiszteletben tartásával készülünk az előttünk álló évek önkormányzati munkájára.”

Ehhez mi csak annyit tudunk hozzátenni a kedves ellenzéki képviselőknek: most már illik vállalni is a felelősséget a tettekért és a szavakért, az önkormányzatban már nem lesz elegendő ugyanis hazudni a munkát, ott bizony mutatni is kell valamit!