Szalay Ferenc, Szolnok újraválasztott polgármestere szerda délelőtt sajtótájékoztatón mondott köszönetet mindenkinek, aki rá szavazatott és azoknak is, akik a kampány idején segítették őt és a kormánypárti kéviselőjelölteket. Külön köszönte Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony fáradhatatlan részvételét a választási időszakban.

Mint azt a régi-új polgármester mondta ez az új felállás, ahol az ellenzéki képviselők vannak többségben, számára nem szokatlan, volt már ilyen 1998 és 2002 között és működőképes maradt a város. Reméli, most is így lesz. A fejlesztéseket folytatni kell, hiszen az Szolnok további gyarapodásának záloga, legyen az a 4-es út négysávosítása vagy a Csáklya úti híd megépítése a Tiszán. Igaz ez a Tiszaliget fürdője, a MÁV sportpálya már zajló átépítésére, vagy a Tisza mind jobb bevonása a városi turisztikai fejlesztésekbe. Nekünk továbbra is Szolnok az első – idézte a Fidesz-KDNP választási hívó mondatát. Vége a kampánynak, vissza kell térnie a feleknek a normális, együttműködő hangnemhez, mert lezárult a küzdelem és már csak a város érdekei számítanak.

Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony fontosnak tartotta, hogy Szalay Ferenc maradt a város kormányrúdjánál, és folytathatja kormányzati kapcsolatai révén Szolnok gyarapítását. Azt modta a városvezetőről, hogy kiválóan érti a városfejlesztést, tervei távlatosak. Az együttműködés szükséges a többségi ellenzéki képviselőkkel, a maga segítségét továbbra is fölajánlotta a megyeszékhelynek, ebben Szalay Ferenccel már évek óta komoly gyakorlatuk van, akinek a minisztériumokhoz, országos szervekhez jól működő kapcsolati rendszere már korábban kiépült, ezeket ezután is igénybe veszi a város érdekében.

Az új testület alakuló ülése október végére várható, ahol döntenek az alpolgármesterekről, a bizottságokról, azok vezetőiről és tagjairól is.