Junior Kiemelt Bajnokság, keleti csoport, alapszakasz

Szolnoki Kosárlabda Akadémia – Kecskeméti Mercedes Benz KA 70-51 (14-7, 17-19, 25-12, 14-13)

SZOLNOK: Sebők 2, Csornai B. 24/6, Bella 17/9, Csornai Cs. 2, Kiss D. 2. Csere: Ficsór 12/6, Csomós 3, Gémes 2, Alcser, Fodor 4, Verba, Czermann 2. Edző: Honti Viktor

Kecskemét legjobb dobói: Velkey 18/3, Tóth 14/3, Szabó 9.

Igazán jó kedvvel készülhettek hétvégi bajnokijukra a Szolnoki Kosárlabda Akadémia juniorjai. Honti Viktor fiai egészen remek védekezéssel a Vasas otthonában tudtak nyerni, ami különösen annak fényében remek eredmény, hogy a tavalyi alapszakaszgyőztes szolnoki keret alaposan kicserélődött, a kulcsemberek azóta már a felnőtt, illetve az U23-as B-csoportos csapat keretét erősítik. Nem csupán a pasaréti siker miatt, de a Kecskemét elleni bajnokin a szolnokiak tűntek előzetesen esélyesebbnek.

A két szomszédos akadémia szolnoki rangadóját ennek megfelelően a házigazda kezdte jobban. Akadozott a támadójáték, ám mivel egészen remekül működött a védekezés, így fokozatosan ellépett Váradi Kornél csapatától a Szolnok. Csornai Bencéék mindössze 7 pontot engedélyeztek a vendégeknek ebben a játékrészben.

A folytatásban pontosabb lett a Kecskemét játéka, ennek ellenére egészen a félidő végéig tartotta biztos előnyét a Szolnok. Elég volt azonban néhány figyelmetlenség, s szorossá tudta tenni az állást a vendégcsapat.

A fordulás után azonnal ritmust tudtak váltani Sebők Andrásék, s a kiváló napot kifogó Bella Ádám, valamint az egészen remek teljesítményt nyújtó Csornai Bence tripláival gyorsan növelték előnyüket. A harmadik negyed remek játéka lényegében el is döntötte a mérkőzést, így a folytatásban mindkét edző lehetőséget tudott adni valamennyi játékosának.

Honti Viktor: Bár hullámzott a játékunk, voltak olyan időszakai a mérkőzésnek, amikor elégedett lehettem a mutatott produkcióval. Nagyon örülök annak, hogy a Vasas ellen mutatott védekezésünket erre a mérkőzésre is át tudtuk menteni.