Szabadság Napja Emlékfutás
2019.10. 21. – 23. Debrecen – Budapest

A Magyar Köztársaság kikiáltásának 30. évfordulójára katonai váltófutás rendeznek.

A Debreceni Honvéd Sport- és Diáksport Egyesület Békessy Béla Olimpiai Baráti Kör Szakosztálya a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének támogatásával 2019. október 21-23. között „Szabadság Napja Emlékfutás” elnevezésű programsorozatot szervez.

A katonai váltó Debrecenből indulva, három nap alatt huszonkettő települést érintve és közel 289 km-es táv leküzdése után érkezik meg Budapestre a Honvédelmi Minisztérium elé. Ennek keretében hivatásos, szerződéses, katonai kadétok, önkéntes katonák méltó módon a közös összefogásuk jeléül emlékeznek meg a Magyar Köztársaság 30. évfordulójára. A katonafutók az emlékfutás életre hívásával szeretnének hozzájárulni hazánk nemzetközi arculatának erősítéséhez.

A Szabadság Napja Emlékfutás útvonala Szolnok városát is érinti.

Október 22-én 16:40-kor a Debreceni úton az Evezős Csárdánál a Szolnok város érkezési táblájánál megérkezik a Szabadság napja Emlékfutás katonai váltója. Itt van lehetőség arra, hogy a lakosság is csatlakozzon a katona váltóhoz, innen lassú zárt alakzatban futhat be közösen a rendezvény helyszínére a KOSSUTH TÉRRE.

13:00-16:50 Toborzó rendezvény

17:00 A katonai váltó fogadása

17:30 A szalag feltűzése a váltó stafétabotjára,

Majd rövid pihenő után indul tovább a katonai váltó Újszász irányába.

Minden futni vágyót és érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényen.