Szinte meg sem álltak a tűzoltók a tegnapi napon, gyakorlatilag egyik káreseménytől a másikhoz riasztották őket. Összesen húsz bejelentés érkezett a megyei műveletirányításhoz, ezek között jármű-, szabadtéri-, kémény- és épülettűz, közlekedési baleset, valamint gázvezeték szakítás is szerepelt.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere tegnap kora reggel a jászberényi Zoltán utcában. A jászberényi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Egy személygépkocsi, egy furgon és egy traktor volt részese annak a balesetnek, amely a 31-es számú főúton történt tegnap reggel Jászapáti és Heves között. A jászberényi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati, valamint a jászapáti önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az úttestre nagyobb mennyiségű olaj is került. A helyszínre érkeztek a mentőszolgálat munkatársai is.

Izzott egy családi ház kéménye tegnap délelőtt Jászladányban, a József Attila utcában. A bejelentő azt mondta, hogy az édesapja még pénteken próbálta meg kiégetni a kéményt, ám azóta hiába nem volt begyújtva a kazánba, a kémény körüli fal azóta is meleg. A jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók megtalálták az izzó részeket és eltávolították azokat, majd értesítették a kéményseprőipari szerv munkatársait. A ház négy lakója rokonoknál helyezkedett el.

Mintegy háromszázötven négyzetméteren kapott lángra az aljnövényzet tegnap délután Abádszalókon, a Nagynyárfa úton. A település önkormányzati tűzoltói csak gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt, és kéziszerszámokkal számolták fel a káreseményt.

Közel fél hektáron égett gaz és avar tegnap délután Jászberényben, a Neszűr dűlőben. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely semmiben nem tett kárt.

Munkagép szakított át egy gázvezetéket tegnap délután Kenderesen, a Vasút utcában. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók száz méteres körzetben lezárták és kiürítették a területet, ez két lakóingatlant érintett, az egyiket a tűzoltók áramtalanították és onnan egy embert menekítettek ki. Az egység egy védősugarat is készenlétbe helyezett. Az eset miatt a terület közelében lévő vasúti sínpályán szünetelt a vonatközlekedés, amíg a gázszolgáltató szakemberei a szivárgást meg nem szüntették. A probléma elhárítását követően a lakó visszatérhetett az otthonába.

Összeütközött két személygépkocsi tegnap délután Szolnokon, a Debreceni úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik félpályás útzár mellett áramtalanították a járműveket. A helyszínre mentők is érkeztek.

Avar és száraz fű gyulladt meg százötven négyzetméternyi területen tegnap délután Szolnokon, a Thököly úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres melléképület és a benne lévő tárgyak tegnap délután Törökszentmiklóson, a Földvári utcában. A lángok átterjedtek a főépület tetőszerkezetére is. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik az áramtalanítást és a közművek elzárását követően négy vízsugárral, dugólétrákkal és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A főépület tetőszerkezete körülbelül tíz négyzetméteren károsodott. A tűzoltók kiérkezése előtt az egyik lakó két gázpalackot vitt ki az épületből, amelyeket nem ért hőhatás. Az ingatlan hat lakója rokonoknál helyezkedett el.

Kukoricatarló lángolt háromezer négyzetméternyi területen tegnap délután Tiszaföldvár határában. A tűz egy út menti árokból terjedt át a tarlóra, amelyen rendre sodort kukoricaszár is meggyulladt. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral feketítették le a tüzet.”