A Szolnoki Szigligeti Színház 2019/2020-as évadának második Szín-Mű-Hely-i bemutatóját ajánljuk figyelmébe.

November 17-én vasárnap este hét órakor Alma H. Bond: Névtelenül című drámáját láthatják a kisszínpadon. ( A szerző Szerelmem, Rodin című művét Acsai Roland fordította.) Az előadást színpadra alkalmazta, a látványt tervezte, rendezte és előadja Molnár Nikolett. Monodráma a tragikus sorsú Camille Claudel életéről, valamint korrajz a XIX. századi Franciaországról, a női egyenjogúság hiányáról, szabadságvágyról…

Camille Claudel nemcsak korának kivételes tehetséggel megáldott szobrásznője volt, hanem tanítványa, múzsája és szeretője a kor leghíresebb szobrászának, Auguste Rodinnek.Szárnyalt, de életében nem ismerték el, mert nőként egy olyan korban született, amikor a közvélemény szerint rendbontó, erkölcstelen és megbotránkoztató volt a szobraira jellemző érzékiség. Epigonnak bélyegezték, pedig alkotásai teljes egészében saját élettörténetét tükrözték, mint egy önvallomás.

A kivételes tehetségű, merész szobrásznő egész létezését a szűnni nem akaró alkotásvágy határozta meg. Camille erősen hitt saját képességeiben, képzelőerejében, és függetlenségében, de megtörték. Élete utolsó harminc évét a világból kirekesztve, élve eltemetve, arcát és nevét elveszítve töltötte. Az előadás Camille Claudel levelei, és Alma H. Bond pszichológus naplószerű írása alapján készült.

Jegyek egységesen 1.900,- Ft-os áron vásárolhatók a Szolnoki Szigligeti Színház
Szervező-és Jegyirodájában, Szolnok, Kossuth Lajos utca 17-23.
Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 9.00-17.00 óráig. Telefon: (56) 422-902, (56) 424-063
e-mail: jegyiroda@chello.hu www.szigligeti-szinhaz.hu www.jegymester.hu