A navigációs eszközök téves információi miatt újabb burkolati elemek segítik a balesetek megelőzését az M44-es számú autóúton.

A rendőrség kiemelten kéri, hogy a közúti közlekedésük során elsősorban a közúti jelzőtáblák és útburkolati jelek legyenek az irányadóak, és ne hagyatkozzanak vakon a különböző navigációs rendszerekre!!!!!!!

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén nemrég átadott M44-es számú autóúton több alkalommal is előfordult, hogy egyes járművezetők a forgalommal szemben hajtottak fel az autóútra. A rendőrség a fokozott veszélyhelyzetet felismerve azonnal megvizsgálta a jogsértő közlekedő magatartást kiváltó okokat. Megállapítást nyert, hogy a forgalommal szemben történő felhajtás egyik oka a navigációs rendszerek téves információszolgáltatása lehet.

A rendőrség soron kívül felvette a kapcsolatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. területileg illetékes Igazgatóságával, és közös egyeztetéseket végeztek az azonnali beavatkozás érdekében. Ennek eredményeként az M44-es autóút mind a nyolc felhajtó ágánál „Kötelező haladási irány!” jelzőtáblák kerültek kihelyezésre, illetve a napokban várható több, 300 mm magasságú optikai elem feltelepítése a felhajtó ágaknál. Ez utóbbi segít abban, hogy a járművezető ne tudjon visszafordulni az autóúton még akkor sem, ha a navigációs eszköz erre buzdítaná a jármű vezetőjét.

A rendszeres és visszatérő rendőri ellenőrzéseknek, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyors és hatékony reagálásának köszönhetően, eddig nem történt személyi sérüléses baleset ezen az útszakaszon. A rendőrség kiemelten kéri, hogy a közúti közlekedésük során elsősorban a közúti jelzőtáblák és útburkolati jelek legyenek az irányadóak, és ne hagyatkozzanak vakon a különböző navigációs rendszerekre!

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy figyelmesen, körültekintően és a szabályokat betartva vesznek részt a közlekedésben.