Fiú junior kiemelt bajnokság

Újpest-Megyeri Tigrisek – Szolnoki Kosárlabda Akadémia 68-103 (19-22, 19-29, 20-31, 10-21)

SZOLNOK: Sebők 10, Csornai B. 30/6, Bella 18/6, Csornai Cs. 7/3, Kiss. Csere: Gémes 5, Ficsór 11/3, Verba, Fodor 6, Csomós 12, Szanyi 4. Edző: Honti Viktor

A vártnál kicsit nehezebben indult, végül magabiztos siker lett a Szolnoki Kosárlabda Akadémia újpesti vendégjátékából. Az első negyedben még néhány bravúros távoli kísérlettel még szorossá tudta tenni a mérkőzést a házigazda, de Csornai Bence játékával egyszerűen nem tudtak mit kezdeni. A szolnokiak bedobója végül 23 perc alatt 30 pontig jutott egészen kiváló dobószázalékkal.

A folytatásban felzárkóztak mellé többen is, rajta kívül négyen is kétszámjegyű dobóteljesítménnyel rukkoltak elő, így aztán fokozatosan ellépett ellenfelétől a Szolnok. A mérkőzés végére már nem maradt túlsok érdekesség, csak a különbség mértéke volt kérdéses, teljesen megérdemelten nyert Honti Viktor csapata.

Honti Viktor: Jól játszottunk, megérdemelten hoztuk el a két pontot Újpestről. Különösen örülök egy-két játékos remek teljesítményének. Mindenkinek igyekeztem sok lehetőséget adni, örülök, hogy a pályára lépők éltek is ezzel.