Figyelmükbe ajánljuk a Szín-Mű-Helyben, a Szigligeti Színház gyermekeknek szóló előadását a Spenót Pannát, melynek írója Hedry Mária, a rendező Jankovics Anna, aki Spenót Pannát alakítja a játékban. Vele beszélgettünk.

Miről szól? Zöldségekről? Helyszínnek Főzelékország és a Vetemények birodalma van megjelölve…

A történet főhőse egy kissé elkényeztetett hisztis királylány, aki csak egészségtelen, cukros ételeket hajlandó enni. Egy álruhába öltözött királyfi elviszi a gazdaságába, és ott móresre, azaz zöldségevésre, vetemények gondozására, és spenótfőzésre tanítja. Az előadást az óvódásoknak és a kisiskolásoknak hoztuk létre. Spenót Panna fejlődése a gyerekek aktív közreműködésével történik.

Mi a kihívás számodra?

Gyerekelőadást játszani mindig kihívás, mert ők nem rejtik véka alá a véleményüket, ők a legkritikusabb, de egyben a leghálásabb közönség is. Ez őszinteségre ösztönzi a színészeket. Külön kihívás ennél a darabnál, hogy négy színész hat szerepet játszik el benne. Lugosi Claudia, Horváth György, Tárnai Attila és jómagam játsszuk az előadást. Reményeim szerint jól szórakoznak majd a gyerekek ezen a tanulságos történeten.

Tanulság? Az alázat fontossága. Amitől elfogadóbbá és nyitottabbá válik az ember és több szeretet lesz körülötte.

Dalok? Ismert gyerekdalok vannak az előadásban, amit a kicsik velünk együtt tudnak énekelni.

Már van rutinod a gyerekekkel való játékban. Kezdem megismerni a gyerekeket. Pesten éppen egy gimiseknek való darabot próbálok. Most már szinte minden korosztállyal megismerkedtem. Volt már csecsemőszínház, volt interaktív színház óvodásoknak, a saját magam szerkesztette előadás, meg a Süsü az általános iskolásoknak készült, és amit most próbálok, az a gimnazista korosztályt célozza meg. Ezzel bezárult a kör.

Mit kaptál ezektől az előadásoktól? Hihetetlen energiát, szeretetet és figyelmet, ami árad a gyerekekből, valamint sokat tanultam magamról is…. Sokat fejlődött az improvizációs képességem az elmúlt években. Őszintén kijelenthetem: hálás vagyok, hogy ilyen sokat játszhatok gyerekeknek.

Jegyek korlátozott számban vásárolhatók a Szolnok Kossuth utca 17-23. szám alatt működő Szervező-és Jegyirodánkban
a 2019. a november 7-ei, a november 8-ai, valamint a november 9-ei 10.00 órakor kezdődő előadásokra.
Kapcsolat: 56/422-902, 56/ 424-063, jegyiroda@chello.hu