Ezt Lits László, az NHSZ Zounok Zrt. vezetője közölte kedden délelőtt Szolnokon. A nagy munkában a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. húsz “kézi erővel”, a Városüzemeltetési Kft. tizenöt dolgozója pedig lombszívókkal takarítja el a lehullott faleveleket. A városi hulladék legfőbb kezelője, az NHSZ Zounok Zrt. nagy teljesítményű gépekkel tisztít meg Szolnokon mintegy 250 km utat, kerékpárutat folyamatosan. A seprű- lapát-gyüjtőzsák brigád mindennap 30 ezer négyzetméternyi területen gyűjti össze a faleveleket Szolnokon.

Rendszeresen elviszik a lakóházak, társasházak elől is az összegyűjtött faleveleket. Azoknál a társasházaknál, melyeket nem érint a rendszeres zöldhulladék gyűjtés, jelezniük kell az igényt a hulladek.szolnok@nhsz.hu elektronikus levélcímen vagy az 56/511-445 telefonon. Az NHSZ öt napon belül elszállítja. Azoknál a társasházaknál és lakóházaknál, melyeket érint a házhoz menő szelektív gyűjtés, ott az összegyűjtött lombhulladékot az előzetesen meghirdetett időpontokban szállítják el.

Fontos tudni mindenkinek, hogy bármilyen zsákban kerül ki a falevél az utcára, azt a szolgáltató elviszi! A levelek elszállítását november 30-ig tervezik, de ha az időjárás és a lombhullás úgy alakulna, akkor tovább is működik a “zöldjárat”.