Ha szigorúan a papírformát nézzük, akkor az a mérkőzés következik a Szolnoki Olajbányász számára szombaton 18 órától a bajnokságban, amire azt szoktuk mondani: kötelező győzelem – írta beharangozójában az Olajofficial.hu. – Ám nagy hiba lenne – tették hozzá, – ha a Kaposvár elleni bajnokira készülődve ez forogna bárkinek is a fejében. Persze nincs kétségünk, ilyenről szó sincs az egyre jobb formába lendülő, elmúlt két mérkőzését javuló játékkal nyerő Olajbányásznál.

A Kaposvár az idei évben vállaltan szerényebb reményekkel vágott neki a bajnokságnak. Két győzelem mellett háromszor szenvedtek vereséget eddig. Debrecenben és Szombathelyen is szoros meccsen kaptak ki, Oroszlányban nyerni tudtak. Otthonukban a ZTE tudott győzni, viszont legutóbb a Sopront meglepően nagy különbséggel, 87-59-re verték, azaz kifejezetten jó passzban érkeznek Szolnokra.

Rutinos kezdőötösükre nagyon kell figyelni. A külső sorukban két kreatív játékos, Davis, valamint a Szombathelyről és Paksról ismert Norfleet felelős a játék fazonjáért. A szerb bedobó, Alekszandar Ponjavic rutinos játékos, igaz, eddig nem a pontszerzésben jeleskedett. Annál inkább lehet számítani Hendlein Roland és a régóta hazánkban légióskodó Ratsko Dramicsanyin kosaraira, mindkettő jó dob kintről is.

Mellettük a padról szokott érkezni a rutinos horvát center, Jure Lalic, a fiatal Boris Krnjajski, illetve Baki Gergely.

Persze ennek ellenére is a házigazda a mérkőzés esélyese, különösen, ha az elmúlt két fordulóban mutatott, egyre javuló formát nézzük. A Debrecen legyőzése után Zalaegerszegen sikerült tulajdonképpen simán győznie Dragan Alekszics csapatának. Ezúttal is remekül működött a védekezés, s ha ehhez hozzávesszük, hogy mint a DEAC, mint pedig a ZTE soraiban meghatározó center pattogtat, akiken jól oldották meg Moranték a védekezést, akkor látható: egyre jobban összerázódik az Olajbányász.

Különösen jó volt látni Rudner Gábor erőtől duzzadó, ponterős játékát Egerszegen, nagyon fontos a szezon végkimenetelét illetően is, hogy a fiatalok milyen produkciót nyújtanak hétről hétre.

Örömteli hír, hogy elkezdte már a labdás edzéseket Juhos Levente, elképzelhető, hogy szombaton már ott ül a kispadon. Kovács Péter a Zalaegerszeg ellen nem játszhatott, de a héten már teljes intenzitással dolgozott. Így a szezonban először alighanem a teljes kerettel állhat fel az Olajbányász.

A mérkőzés november 2-án szombaton 18 órakor kezdődik a Tiszaligetben. A találkozó játékvezetői Kapitány Gellért, Tóth Cecília, valamint Minár László lesznek. (Fotó és szöveg: Olajofficial.hu)