Mindjárt egyszerre kettőt is avattak a polgármesteri hivatal díszes aulájában. Mindkettőt a városban és a városért folyó, a nagyobb közösséget érintő eredményes munkáért megítélt díjak megörökítésére helyezték el.

-A dicsekvés nem a legszebb tulajdonság, de azért olykor nem árt, ha büszkék vagyunk arra, amit elértünk – mondta köszöntőjében az egybegyűlteknek Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Említette, hogy már jóval a kormányablakok előtt létrejött a megyeszékhelyen a főtéri ügyfélszolgálati iroda, ahol egy helyütt több ügyben is intézhette dolgait a polgár a parkoló bérlet vásárlásától a hulladékszállító zsákok igénylésen át az eseti szemétszállítási kérelmekig. Bármiféle városházi ügyintézéshez ott helyben adnak segítséget.

Ahogyan a fiatalokat, ugyanúgy az időseket is fölkérik, hogy segítsenek a város előtt álló feladatok megoldásában ötleteikkel. Szolnok támogatja a számtalan idősklub életét, mindennapjait, az idősügyi tanács pedig rendszeresen tájékozódik a a fejlesztésekről, városrendezésről, beruházásokról, amikhez alkalmanként tapasztalataikat adják.

A szolgáltató önkormányzat erős alapjainak megteremtését a belügyminiszter, az emberi erőforrások minisztere a belügyminiszterrel közösen pedig és az idősek életének jobbításáért végzett munkát ismerte el. Ezek emléktáblái kerültek föl a szolnoki városháza aulájának falára.