A KISS emeletes motorvonatok forgalomba állásával új korszak nyílik a személyszállításban 2020 februárjától a legforgalmasabb Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vasútvonalon. A MÁV hatmilliárd forintért most a szolnoki vonal kritikus szakaszait is felújítja!

Mint azt a MÁV Zrt. közleményéből kiderült, a Nyugati pályaudvar és a Kőbánya-Kispest közötti szakasz a legkritikusabb, itt jelenleg 40-60 km/h-ás sebességkorlátozás van érvényben. Elsősorban emiatt késnek sokszor a szolnoki vonatok. Mint azt Szalay Ferenc polgármestertől megtudtuk, 2020 áprilisában elkezdődhet az a munka, melynek köszönhetően megszűnhet a késések és menetrendi problémák jelentős része.

– Kiváló a kapcsolatunk a MÁV Zrt-vel, melynek elkötelezett a vezetése a vasúti közlekedés modernizálásában – mondta Szalay Ferenc.- A vasúttársaságnak és a kormányzat támogatásának köszönhetően folyamatos a vonatok korszerűsítése, az új Stadler szerelvények szinte mindegyikének itt, a svájci gyártó szolnoki üzemében készült a váza. Így a hazai vasúti közlekedés mondernizálásában kulcsszerep jut városunknak, a szolnoki szakképzett munkaerőnek!

Szalay Ferenc hozzátette: a vágányok felújítása mellett kicserélik az ágyazatot, a felépítményt, a váltókat, illetve ahol szükséges, ott javítják a biztosítóberendezéseket és cserélik a felsővezetéket.

– Fél évig tart a tervek szerint a munka, azt követően viszont kiszámíthatóvá, az üzembe állított KISS emeletes vonatoknak köszönhetően pedig kényelmessé, korszerűvé válik az utazás Szolnok és Budapest között – tette hozzá Szalay Ferenc.