Összesen harminckét riasztást kaptak a megye tűzoltói a hosszú hétvégén. Sok volt a közlekedési baleset, valamint többször kellett vonulni épületekkel összefüggő tűzesetekhez.

Két személygépkocsi ütközött össze csütörtök reggel a 44-es számú főúton, Kunszentmártonnál. A település hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat, az egyiket pedig letolták az úttestről. Mindkét autóban csak a sofőrök utaztak.

Egy személygépkocsi, illetve egy élelmiszert szállító haszongépjármű ütközött össze csütörtök délután Szolnokon, a Sport utcában. Az egyik autó hűtővize elfolyt. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították az érintett gépjárműveket.

Tűz keletkezett egy százhúsz négyzetméteres családi ház konyhájában csütörtök este a jásztelki Szabadság úton. A jászberényi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lakók megfékezték a lángokat, viszont az egész épület füsttel telítődött. A tűzoltók légzőkészülékben szellőztették át az ingatlant, az utómunkálatokat egy vízsugárral végezték el, eközben a födémet megbontották és a berendezési tárgyakat kivitték az épületből. A ház hat lakója rokonoknál helyezkedett el.

Száraz fű égett nyolcszáz négyzetméteren péntek este Tiszafüred határában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral számolták fel a káreseményt.

Frontálisan ütközött két személygépkocsi szombat délelőtt a 442-es úton Szolnok és Rákóczifalva között. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, amelyekből hűtővíz folyt el. A helyszínen a mentőszolgálat munkatársai is dolgoztak.

Egy ágymatracokat szállító kamion és egy személygépkocsi karambolozott szombat délután a 4-es számú főút Karcag külterületi szakaszán. Utóbbi a közeli vasúti töltésen állt meg, de a vonatforgalmat nem akadályozta és a sínpárban sem tett kárt. A balesetnek érintőlegesen részese volt egy kishaszon-gépjármű is. A karcagi hivatásos tűzoltók a személygépkocsit áramtalanították.

Három gépjármű ütközött össze szombat délután Jászberényben, a Szent Imre herceg út és a Rét utca kereszteződésében. Két gépjárműből hűtővíz szivárgott, a jászberényi hivatásos tűzoltók ezeket az autókat áramtalanították.

Tetejére borult egy személygépkocsi szombat délután Karcagon, a Madarasi úton. A város hivatásos tűzoltói kerekeire állították és áramtalanították az autót, majd letolták az úttestről. A helyszínre mentők is érkeztek.

Szikrákat vetett egy társasház egyik lakásának kandallókéménye szombat este Karcagon, a Kisújszállási úton. A karcagi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a tisztítónyílást, amelyben 200 Celsius-fokos hőmérsékletet tapasztaltak. Az egység a kandallóból a parazsat eltávolította, ezzel megszüntetve a problémát.

Egy harmincöt négyzetméteres épület égett teljes terjedelmében szombat délután Cserkeszőlőn, az I. kereszt dűlőben. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az ingatlan lakója ismerősöknél helyezkedett el.

Árokba sodródott egy személygépkocsi vasárnap reggel Kunmadaras határában. A karcagi hivatásos tűzoltók félpályás útzár mellett áramtalanították a járművet és a helyszín biztosításában működtek közre.

Egy hibásan működő vegyes tüzelésű kazán miatt durrant el egy meleg vizes cső és okozott gőzképződést vasárnap reggel Szolnokon, egy Benedek Elek utcai házban. A szolnoki hivatásos tűzoltók távolították el a kazánból a még izzó tüzelőanyagot.

Izzott egy családi ház mennyezete vasárnap délelőtt Kőtelken, a Rákóczi úton. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók dugólétra segítségével jutottak fel a padlástérbe, ahol hőkamerás vizsgálatokat végeztek, a födémszerkezetet két helyen megbontották, majd kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével beavatkoztak. A problémát egy szakszerűtlenül kiépített kémény okozta, ezt az egységek lebontották. A ház két lakója rokonoknál helyezkedett el.

Berendezési tárgyak égtek egy nyolcvan négyzetméteres, lakatlan családi ház egyik helyiségében vasárnap délután Jászladányon, az Arany János utcában. A jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók légzőkészülékben, két vízsugárral avatkoztak be, közben hőkamerával méréseket végeztek, valamint dugólétra és kéziszerszámok segítségével a tetőt is megbontották.

Kitört egy villanyoszlopot egy személygépkocsi vasárnap éjszaka Fegyverneken, az Ady Endre úton. A póznát a jármű motorházteteje és a feszültség alatt lévő vezetékek tartották. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták az érintett vezetéket, emiatt harminckét ingatlanban nem volt áram. Ezt követően a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével levontatták a gépkocsit az oszlopról.

Link: http://jasz.katasztrofavedelem.hu/hirek/4653-sok-munkaval-telt-a-hosszu-hetvege