Szolnok nem véletlenül “gazdája” az Idősbarát önkormányzat díjnak. A bentlakásos idősotthonokmellett több száz koros nő és férfi nappali ellátásáról is gondoskodnak a megyeszékhelyen. Jelenleg nyolc olyan ellátási központ van a városban, ahol az idős emberek eltölthetik a napjukat, meleg ételt kapnak és pihenhetnek is, ha épp ahhoz van kedvük. Az egyik ilyen ellátási központ “vendégei” a száz négyzetméteres Irgalmas úti épületből a négyszáz négyzetméteres Jósika úti újonnan kialakított központban tölthetik majd napjaikat. Nem csak azért örülnek az idősek – akik közül többen eljöttek megnézni jövendő helyüket -, mert kényelmesebb lesz megközelíteni, jobbak lesznek a körülmények, hanem azért is, mert ez a környék jobban ellátott: közel a vasút, a buszmegállók, az üzletek. Ez az ellátási központ az időskori betegségben, a demenciában szenvedők gondozásában is részt vállal.

Szalay Ferenc polgármester az idősekkel együtt nézte meg a Munkalehetőség a jövőért Alapítvány fölszabadult épületét. Itt is mód lesz a nappali időtöltésre, a pihenésre, lesz melegítő konyha a máshonnan hozott étel “följavítására”.

-Egyre több a jelentkező már a nappai ellátásra is, akinek csak tudunk, megpróbálunk így is segíteni amennyire az lehetőségeinkből telik – mondta a város választott első embere, aki a jövendő lakókkal hosszasabban beszélgetett is a terepszemle után.