Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász KK 81-63 (21-13, 23-15, 17-10, 20-23)

Szombathely, Aréna Savaria, 2810 néző
V.: Tőzsér D., Nagy V., Lengyel Á.

Falco: Hooker 8/6, Váradi 16/6, Benke 11, Washington 4/3, Reddic 2. Csere: Perl 16, Lake 4, Filipovity 19/12, Krivacsevics -, Körmendi -, Sövegjártó 1, Verasztó -. edző: Gasper Okorn

Szolnok: Smith 21/3, Tucker 14/6, Rudner 3/3, Juhos -, Morant 2. Csere: Jones 17/9, Krisztics 2, Tóth N. 2, Kovács 2, Taiwo -. Edző: Dragan Alekszics

A bajnoki címvédő, idehaza eddig veretlen Falco KC otthonában folytatta bajnoki szereplését a Szolnoki Olajbányász. A Bajnokok Ligájában is jól szereplő szombathelyieknél, ahogyan az várható volt, mindenki tudta vállalni a játékot, így legerősebb összeállításukban, teltház előtt fogadták csapatunkat.

A házigazda az első pillanattól udvariatlan vendéglátónak bizonyult, ugyanis a feldobástól irányították a játékot. Remekül védekeztek, nem hagyták kibontakozni a szolnokiak pontdobóit, egyedül Tucker tudott legalább pontban értékelhetőt produkálni az első félidőben. A hazaiak magyar válogatottjai egészen jó játékkal rukkoltak elő, a Váradi, Perl, Filipovity, Benke tengely persze nem csupán a szolnokiakat állította volna megoldhatatlan feladat elé, idehaza ennél erősebb magyar magot aligha lehet összeállítani.

A félidőre 16 pontos szombathelyi előnyt mutatott az eredményjelző, de talán nem is ezért, hanem a mutatott játék miatt volt elkeserítő a helyzet, egyszerűen nem volt benne a mieinkben a fordítás.A nagyszünetet követően tovább növelte előnyét a Falco, a vendégeknél nem akadt senki, aki a hátára tudta volna venni övéit. A 35. percre elérte a különbség a harmincat, ezen a végére sikerült csökkenteni a mérkőzés végére sokat cserélő, s ettől ritmusát veszítő Szombathely ellen. (kép és szöveg: www.olajofficial.hu)