A Szolnoki Járási Ügyészség egy férfi és egy nő letartóztatását indítványozta a Szolnoki járásbíróság nyomozási bírójánál.

Az indítvány szerint a két gyanúsított megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy két ízben is – először 2019. november 11-én, másodjára november 19-én az esti órákban – megjelentek egyik ismerősük martfűi otthonánál, ahol a sértett a lakásba beengedte őket. Első alkalommal 10.000 Ft-ot kértek, majd miután a sértett megtagadta a pénz átadását, a férfi elkövető kétszer megütötte őt. Ennek hatására a sértett átadta a követelt összeget.

A második alkalommal sem akart a sértett pénzt adni, ezért a nő a lakásban pénz után kutatott, míg a férfi eközben ütlegelni kezdte a sértettet, majd egy kést szorított a sértett nyakához, emiatt a sértett 7.000 Ft-ot átadott támadóinak.

Az elkövetők bűncselekménye folytatólagosan, felfegyverkezve  elkövetett rablás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottakkal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye illetve büntetett előéletükre figyelemmel a bűnismétlés veszélye is megállapítható, ezért a legsúlyosabb bírói kényszerintézkedés elrendelése indokolt – tájékoztatott Balázsné dr. Busku Terézia a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.