Van az úgy, hogy az ellenfél szemre könnyűnek ígérkezik, azután a medencében másként alakulnak a dolgok. Jó, hogy Pécsett is van már számottevő vízilabda mindaddig, amíg az ember kedvenc csapata nem kerül velük szembe. Jó-jó és lárifári, de azért az első negyedben ritka eredmény született: egyik csapat sem lőtt gólt. Akkor éppen úgy festett, hogy nem volt haszontalan az előző megállapítá, miszerint keményen védekező gárda lett a pécsi. Aztán két negyed alatt rend lett a szolnoki uszodában, mert öt gólnyi előnyt szerzett a Dózsa, amit azután végig megtartott.

8. FORDULÓ
A-CSOPORT
SZOLNOKI DÓZSA–PÉCSI VSK-MECSEK FÜSZÉRT 14:9 (0:0, 6:3, 4:2, 4:4)
Szolnok, 300
 néző. V: Berki, ifj. Kádár
SZOLNOK: Nagy V. – Subotic, Bátori, Jansik D. 2, D. Pijetlovic 3, V. Rasovic 1, Angyal 2. Csere: Dőry 2, Schmölcz, Várnai 2, Szatmári 2, Teleki, Szeghalmi. Edző: Zivko Gocic
PÉCS: Józsa – Rakonjac 2, Gál D. 1, Zerinváry 1, Csacsovszky A., Chilkó 1, Horváth Zs. Csere: Csaba M. 1, Csorba 1, Turnai A. 1, Kiss K. 1, Reisz, Kőszegi. Edző: Lukács Gergely
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 10/4
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocic:
 – A Pécs ezúttal is masszív és jó játékot produkált, tudtuk, ha belehúzunk, el tudunk lépni három-négy góllal. Ez megtörtént, így nyertünk, de nem volt könnyű győzelem. Csütörtöktől már készülünk a Szeged elleni bajnokira, majd a dubrovniki Bajnokok Ligája-meccsre.
Lukács Gergely: – Az első negyedben az idény legjobb játékát nyújtottuk, a folytatásban azonban sebességet váltott a Szolnok, a négygólos előnyét továbbvitte, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Küzdöttünk, hajtottunk, de még nem értünk meg arra, hogy megszerezzük egy nagycsapat skalpját. Azon vagyunk, hogy egyszer elkapjuk valamelyik nálunk erősebb együttest.

(Forrás: NOS online)