Berlinben nem is olyan régen négy góllal nyert a Szolnok a vízilabda BL-ben. Mi másra, mint viszonylag könnyebb győzelemre számított néző, edző, játékos a szolnoki vízilabda csarnokban. Hát nem így lett. Ahogy mondani szokták a sok gólos győzelem is annyit ér, mint az egy gólos. Ez az egy többlet gól most a Spandaut illette. És bár tényleg csak egy gólos volt a hazai vereség, de nem volt véletlen. Rosszul, erőtlenül, de főként nagyon pontatlanul játszott a Szolnoki Dózsa. A berliniek viszont nem fáradtak el, pedig jó játékosaik hiányoztak a vízből.

A védekezés még csak elfogadható volt, de a támadásokat rendre rossz passzok tarkították a Szolnoknál. Köztük olyanok is, amilyeneket már régen láttuk, kivált hazai medencében. Kimaradt egy ötméteres is, és bizony sok lövés még a vendégek kapuját sem találta el, ami ugyancsak viszonylag ritka volt korábban. Összességében nem ütötte meg az átlagos szintet sem a szolnokiak teljesítménye, az itt megszerezhető pontokra erősen számítottak a vendéglátók. A Spandaunál erősebb ellenfelek következnek, ellenük ez a teljesítmény csak újabb vereségre lehet elegendő. Van idő elemezni a hibákat, főként persze javítani kell azokat, mi több el sem kéne követni. Nagy Viktor hiába védett kiválóan, egyetlen kiemelkedő teljesítmény sem említhető a vendéglátók sorából. Komolyabb javulásra van szüksége a Szolnoknak, főként támadásban, ehhez nem fér kétség, ha egy kicsit is közelebb akar kerülni a csoportban élen álló Olympiacoshoz.

VÍZILABDA FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 8. FORDULÓ
A-csoport

Szolnoki Dózsa-Spandau 04 (német) 7:8 (3:2, 2:2, 2:3, 0:1)

Gólszerzők: Lazic 2, Várnai 2, Dőry 2, Jansik D., ill. Restovic 2, Saudadier, Cuk, Negrean, Pjesivac, Jüengling, Strelezkij

Szolnok, 300 néző