Illegális bevándorlás

Bakondi: szeptember elejéig meghosszabbítják a válsághelyzetet

Szeptember elejéig ismét meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Bakondi György elmondta: a magyar államhatáron naponta 60-80, de előfordul, hogy 100-150 illegális átlépési kísérletet regisztrálnak. Különösen a szerb szakaszon, de másutt, így az ukrán és a román szakaszon lévő helyzet is indokolja, hogy a ... Tovább »

Senki sem léphet jogosulatlanul Magyarország és az Európai Unió területére

Benyújtotta a kormány a parlamentnek a határőrizeti területen lefolytatott eljárás szigorításával kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló javaslatot kedden. Az Országgyűlés honlapján olvasható, tizennégy paragrafusból álló javaslat módosítaná a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról, a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról, a menedékjogról, az államhatárról, valamint a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvényt. A javaslat ... Tovább »

Szexuálisan zaklattak egy magyar nőt Ausztriában

Szexuálisan zaklatott egy bevándorló egy magyar nőt Ausztriában – tudósított szerdán az M1 aktuális csatorna. A csatorna híradójában a nevét és arcát nem vállaló nő telefonon elmondta, a múlt héten, nappal vonattal utazott Innsbruckba, amikor egy – vele szemben utazó férfi – jól láthatóan magához nyúlt, izgatta magát. A Tirolban élő, 42 éves, kétgyermekes nő azt mondta, először nem tudott ... Tovább »

Merkel: hazatelepítés, hazatelepítés és hazatelepítés

Angela Merkel német kancellár az elutasított menedékkérők hazatelepítésének felgyorsítását szolgáló, 16 pontból álló tervvel készül a feladat elvégzéséért felelős tartományi kormányok vezetőivel tartandó csütörtöki megbeszélésére – jelentette szerdán a Spiegel Online német hírportál. A migrációs válság kezelésével kapcsolatban “a következő hónapokban a legfontosabb a hazatelepítés, a hazatelepítés és a hazatelepítés” – a hírportál szerint a kancellár ezekkel a szavakkal jelezte ... Tovább »

Visszaállítják az idegenrendészeti őrizetet

A kormány stratégiai kabinetje döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításához szükséges négy törvény módosításáról, a javaslat hamarosan a parlament elé kerülhet – jelentette ki Lázár János kedden Makón. A bevándorlók magyarországi tartózkodása biztonsági kockázatot jelent, ezért a kormány döntött arról, hogy szabad mozgásukat korlátozni kell – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője a Maros-parti városban tartott lakossági fórumon, ... Tovább »

Ha a nemzetállamok győznek, megállítható az invázió

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint alapvető kérdés, hogy a multikulturális rend vagy a nemzetállamok és képviselőik “győznek” Európában: a nemzetállamok képesek megállítani az “inváziót”, ha viszont a multikulturalizmus győz, a folyamat folytatódni fog. A szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában felhívta a figyelmet az olasz titkosszolgálat vezetőjének múlt heti nyilatkozatára, miszerint egyértelmű bizonyítékaik vannak, hogy a magát Iszlám ... Tovább »

Több mint hétszázötven feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Törökországban

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 763 feltételezett terroristáját vették őrizetbe Törökországban a hatóságok a vasárnap végrehajtott rajtaütésekben – közölte hétfőn a török országos rendőr-főkapitányság. A razzia országszerte 29 tartományt érintett. A házkutatások során előkerült két pisztoly, négy puska, 372 lőszer és sok olyan dokumentum, amely a terrorszervezethez köthető. A török országos rendőr-főkapitányság nyilatkozata szerint a terrorszervezet “megdöbbentő” merényletet akar végrehajtani ... Tovább »

Tusk: ideje lezárni a Líbiából kiinduló migrációs útvonalat

Ideje lezárni a Líbiából kiinduló és az olasz partokhoz vezető illegális migrációs útvonalat, ez a célunk elérhető közelségbe került – jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott Fájez esz-Szarrádzs líbiai kormányfővel csütörtökön. Tájékoztatása szerint az Európai Unió támogatja Olaszországot egy Líbiával tervezett egyetértési nyilatkozat aláírásában, amelynek célja a Földközi-tenger középső medencéjében kialakult migrációs hullám megfékezése. ... Tovább »

Folyamatosan érkeznek a migránsok

Folyamatosan érkeznek a migránsok a balkáni útvonalon Szerbiába, majd onnan Magyarország felé – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatorna esti műsorában. Bakondi György az ENSZ adataira utalva közölte, hogy mintegy 7300-7500 migráns van Szerbiában, ahonnan “növekvő aktivitással” közelednek a magyar határ felé. Megjegyezte, hogy az illegális bevándorlók a Holt-Tisza jegén is átkelnek, hogy bejussanak az országba. ... Tovább »

Terrorellenes razziát tartott az osztrák rendőrség Bécsben és Grazban

Terrorellenes razziát tartott az osztrák rendőrség és az alkotmányvédelmi hivatal csütörtök reggel Bécsben és Grazban – jelentette az osztrák közszolgálati televízió (ORF). A belügyminiszter sikeresnek nevezte az akciót, amelynek keretében tizennégy embert vettek őrizetbe. Fritz Grundnig, a grazi rendőrség szóvivője az Ö1 osztrák közszolgálati rádióban csütörtök reggel arról tájékoztatott, hogy országos terrorellenes akció keretében rendőrök tucatjai jelentek meg Grazban, Stájerország ... Tovább »