Képriport

A Mobil Digitális Iskola program utazó tanterme Szolnokon

A Mobidik program mobil tanterme ebben a félévben az ország 15 településére jut el, minden helyszínen egy hétig ismerkedhetnek a diákok és tanáraik a digitális oktatás legkorszerűbb eszközeivel és módszereivel. MTI Fotó: Bugány Tovább »

Hét magyar és három külföldi helyszín kap Bogányi-zongorát

Hét magyar és három külföldi intézményben helyezik el azt a tíz Bogányi-zongorát, amelyet a magyar állam korábban megvásárolt. MTI Fotó: Illyés Tibor Tovább »

Hétfőtől már nem lehet átverni a vásárlókat trükközéssel

Eddig is ki kellett írni a kilónkénti egységárat, de hétfőtől ezt ugyanakkora méretben kell feltüntetni, mint az egy darabra érvényes árat, így a vásárlók a szolnoki piacon is azonnal össze tudják hasonlítani az árakat. Eddig ugyanis a kiskereskedelemben elterjedt módszer volt, hogy az egy kilogrammra számított egységárat az előírtnál kisebb méretben tüntették fel. Ez pedig alkalmas volt a vevők megtévesztésére. Tovább »

Ürítik a víztározót, látható lesz a víz alatti Bözödújfalu

A vízzel elárasztott Maros megyei Bözödújfalu 2017. március 19-én. Elkezdődött a falut elárasztó mesterséges tó leeresztése, várhatóan másfél hónap múlva újra teljesen látható lesz az egykori település víz alatti része. A vizet azért eresztik le, hogy meg tudják javítani azt a sérült hidat, amely a tóban álló irányítótornyot köti össze a gáttal. A mesterséges tavat a munka elvégzése után, ősszel ... Tovább »

Épül az ország legnagyobb gabonafeldolgozó gyára Tiszapüspökiben

Toronydaru az alkoholüzem desztillálótornyai felett a Tisza-TK Projekt Kft. épülő gabonafeldolgozó gyárának munkaterületén, Tiszapüspöki határában. A cég mintegy 45 milliárd forintból, 9,2 milliárd forintos állami támogatásával Magyarország legnagyobb élelmiszeripari beruházását valósítja meg a rendszerváltás óta. Tovább »

Portugál-magyar – A magyar válogatott sajtótájékoztatója

A magyar válogatott világbajnoki selejtezőt játszik Portugália csapata ellen március 25-én Lisszabonban. Tovább »

Szolnok az M1 műsorán

Még február közepén járt Szolnokon az M1 népszerű Itthon vagy című műsora, hogy márciusi műsorában bemutassa a megyeszékhely nevezetességeit. Összesen négy, ötperces tematikus kisfilm készült: Szolnok a vizek városa, Miben volt első Szolnok, Szolnok a művészek városa és Szolnok, a katonaváros címmel. Az Itthon vagy című népszerű sorozat célja, hogy olyan információkat szolgáltasson egy adott településről, amely az útikönyvekből kimarad. ... Tovább »

Észak-Erdély és Kárpátalja emblematikus épületeivel bővült a Mini Magyarország makettpark

Németh Hajnal Auróra makettkészítő művész a nagyváradi Fekete Sas Palota 1:33 méretarányban kicsinyített mása mellett a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettparkban. A Magyarország történelmét, hagyományait és építészeti nevezetességeit bemutató, több mint kéthektáros makettpark észak-Erdély és Kárpátalja emblematikus épületeinek, templomainak kicsinyített másával, köztük a munkácsi várral, a Vereckei-hágó Emlékművel vagy a szatmárnémeti zsinagógával bővült. MTI Fotó: Rosta Tibor Tovább »

Fekete Ildikó hímestojás-festő népi iparművész

Különböző fázisokban megfestett tojások a Népművészet Ifjú Mestere, Fekete Ildikó Magyar Kézműves Remek-díjas, Gránátalma-díjas, Junior Prima-díjas hímestojás-festő népi iparművész kiállításán a fővárosi Duna Palotában 2017. március 9-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Tovább »

Székely Szabadság Napi megemlékezés

Szolnokon, a Székely Szabadság Napi megemlékezés pénteken, 17 órakor kezdődik Belvárosi templom előtti téren, ahol a résztvevők közösen elhelyezik a megemlékezés koszorúit és virágait vitéz Nagy Gyula altábornagy és vitéz Nagy Áron vezérőrnagy emléktáblájánál. Tovább »