Sport

Férfi röplabda NB I – Szoros szettekben nyert a Szolnok

A Szolnok, amely egy hete története első Magyar Kupa-címét nyerte, három szoros szettben győzött a Dunaferr ellen a férfi röplabda NB I elődöntőjéért zajló párharcban. Az egyik fél második győzelméig tartó csata második mérkőzését kedden rendezik. Eredmény, az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés: Openhouse Szolnok-Dunaferr SE 3-0 (24, 25, 23) Tovább »

A Fehérváré a trófea

Története során negyedszer az Alba Fehérvár nyerte a férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután a győri fináléban nagy csatában, egyetlen ponttal legyőzte a Szolnoki Olaj csapatát. Zsíros Tibor Magyar Kupa: döntő: Alba Fehérvár-Szolnoki Olaj KK 59-58 (14-18, 21-14, 13-14, 11-12) —————————————————————- a legjobb dobók: Shepard, Edwards 12-12, illetve Pavlicevic 15, Andric, Boriszov 12-12 Harmadszor játszotta egymással a Magyar Kupa döntőjét a ... Tovább »

MK Döntős az Olaj

A Szolnoki Olaj KK 13 ponttal legyőzte szegedi ellenfelét a férfi kosárlabda Magyar Kupa pénteki elődöntőjében, Győrben. A szolnokiak sorozatban hetedszer játszhatnak finálét a kupában. A mezőny legeredményesebb játékosa a szolnoki Vojvoda Dávid volt húsz ponttal. Eredmények: Zsíros Tibor Magyar Kupa, elődöntő: ———————————- Szolnoki Olaj KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 71-58 (27-18, 24-9, 5-22, 15-9) Tovább »

Négy között az Olaj

A Szolnok jutott be másodikként a férfi kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjébe, mivel a győri nyolcas torna csütörtöki nyitónapján hosszabbítás után legyőzte a Kaposvárt. A bajnoki címvédő szolnokiak a ráadásban 15 pontot szereztek, míg a Kaposvár csak 1-et. A Magyar Kupa névadója a 2013-ban 82 évesen elhunyt Zsíros Tibor 116-szoros válogatott, aki 1955-ben Európa-bajnok lett a nemzeti csapattal Budapesten, és játékosként ... Tovább »

Eltemették Hollóy Tamást

A család, a barátok, a kollégák, sportolók és számos tisztelője kísérte utolsó útjára Hollóy Tamást, a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabda klub igazgatóját. A néhány nappal a nyolcvanadik születésnapja előtt elhunyt köztiszteletben álló egykori kiváló súlyemelőtől, edzőtől, tanártól és sportvezetőtől a város nevében Szabó István alpolgármester és régi barátja, Krasznai Géza búcsúzott. Tovább »

Kupát nyerne Győrben az Olaj

Talán az eddigi legkiegyensúlyozottabb nyolcasdöntőt rendezik meg csütörtöktől Győrben, az Audi Arénában. Eredetileg Budapestre tervezték volna a finálét, ám január elején derült csak ki: nem tudja egyik csarnok sem (Tüske, Syma – a szerk.) befogadni a kupa döntőjét. A kellemetlen helyzetben Győr városa sietett a szövetség segítségére, s az Audi Arénát felajánlotta a rendezésre. Így végül igazán remek környezetben szerepelhetnek ... Tovább »

A jó teniszhez is alázat és kitartás kell

Nagyszerű eredményt ért el egy fontos ausztrál teniszversenyen a tizenhét éves Piros Zsombor. Föl is kapta a fejét a fél világ: nocsak. A magyar nem tenisz nemzet, az tény, de azért fogott itt ütőt Taróczy Balázs vagy Temesvári Andrea, kiváló eredményeket fölmutatva és történt ez nem is olyan régen. Azóta viszont jelentősebb versenyzőnk nem akadt, bár panaszra így sincs ok. ... Tovább »

Röplabdás sporttörténelem: kupagyőztes a Szolnok!

Röplabda Magyar Kupa, döntő Érd, 1500 néző Openhouse Szolnoki RKSI – Pénzügyőr SE 3-0 (25-19, 25-22, 25-22) Először jutott kupadöntőbe története során a szolnoki csapat, mégpedig a rekordbajnok Kaposvár legyőzésével. Az idei évben meglepetéscsapatnak számító Tisza-partiak szoros első percek után az első játszma végére meglépett a fővárosiaktól, s végül viszonylag simán hozták a szettet (25-19). A második játszmában kapaszkodott a ... Tovább »

Magabiztos főpróba a kupára

Szolnoki Olaj KK – MAFC 93-77 (22-16, 19-17, 33-17, 19-27) Szolnok: Pavlicsevics 12/6, VOJVODA 17/9, BARNIES 13/6, EILINGSFELD 11, Andrics 8. Csere: POPOVICS 16/3., Boriszov 2, Wittmann -, TÓTH 12, Nagy -, Hajdu 2, Anda -. MAFC: SMITH 13/3, Misek 4, Lakits 6, SIHOTA 18/12, POSCIC 15/3 Csere: Kucsora -, Polyák 6/3, Kovács 9/3, Pápai 6. Fűtötte, hogyne fűtötte volna ... Tovább »

Fa Nándor bejelentette visszavonulását

Fa Nándor a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásverseny teljesítése után két nappal, pénteken bejelentette visszavonulását. “Azt hiszem, ennyi volt nekem, lezártam a pályámat, jöjjenek a fiatalok! Hobbiból nem megyek ki vitorlázni. Ha a családom megkér, akkor elviszem őket A-ból B-be, de én szórakozásból nem vitorlázom. Inkább hegyet mászom, biciklizem és kajakozom. Hogy még egyszer kimenjek az óceánra? Azt már nem!” ... Tovább »