Szolnok

Férfi röplabda NB I – Szoros szettekben nyert a Szolnok

A Szolnok, amely egy hete története első Magyar Kupa-címét nyerte, három szoros szettben győzött a Dunaferr ellen a férfi röplabda NB I elődöntőjéért zajló párharcban. Az egyik fél második győzelméig tartó csata második mérkőzését kedden rendezik. Eredmény, az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés: Openhouse Szolnok-Dunaferr SE 3-0 (24, 25, 23) Tovább »

A Fehérváré a trófea

Története során negyedszer az Alba Fehérvár nyerte a férfi kosárlabda Magyar Kupát, miután a győri fináléban nagy csatában, egyetlen ponttal legyőzte a Szolnoki Olaj csapatát. Zsíros Tibor Magyar Kupa: döntő: Alba Fehérvár-Szolnoki Olaj KK 59-58 (14-18, 21-14, 13-14, 11-12) —————————————————————- a legjobb dobók: Shepard, Edwards 12-12, illetve Pavlicevic 15, Andric, Boriszov 12-12 Harmadszor játszotta egymással a Magyar Kupa döntőjét a ... Tovább »

Vízilabda BL: Berlinben is nyert a Szolnoki Dózsa!

Szépen menetel a Szolnoki Dózsa-Közgép a vízilabda Bajnokok Ligájában. Most Berlinben sikerült, ha nem is túl könnyen megszerezni a három pontot. Egészen a negyedik negyedig pariban volt a Berlin, Cseh Sándor nem nagyon tudott valami okosat kitalálni a kissé nehézkesen, lassan építkező “magyaroknak”. Akik arra számítottak, hogy a Spandau elfárad a félidőre, nagyot tévedett. Nem fáradtak el. Valamiért azonban csak ... Tovább »

A szolnoki Agóra az első állomása a zeneoktatási roadshownak

Hangszert a kézbe címmel hónapokig tartó nagyszabású, interaktív zeneoktatási roadshow indul február 28-án. A sorozat hét várost érint, a fővédnök Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A roadshow a magyar zeneoktatás történetének egyik legnagyobb szabású eseménye lehet. Hét városban díjtalanul látogatható interaktív hangszerkiállítás, hangtechnikai eszközök, ministúdiók, rendhagyó ének- és zeneórák, koncertek, szakmai rendezvények várják az érdeklődőket – közölték a szervezők ... Tovább »

Elfogták a gördeszkás fiú szobrát megrongáló férfiakat Szolnokon

Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere tett feljelentést a rendőrségen, miszerint 2017. február 10-én 18 óra és 2017. február 13-án 7 óra között ismeretlenek megrongálták, a Szolnok, Kossuth téren lévő gördeszkát tartó, bronzból készített kisfiú szobrot. Az alkotás letört darabját egy szolgálaton kívüli rendőr találta meg a tér közelében. A szolnoki rendőrök széleskörű adat és információgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként három napon ... Tovább »

A Konstantinban folytatják a tanévet a szegős diákok

A Szegő Gábor iskola 440 diákja közül az első három évfolyamba járó gyerekek az egykori Abonyi úti iskolában, míg a többieket a Konstantin úti iskolában folytatják a szorgalmi időszakot a felújítás ideje alatt. A négyszázmillió forintból történő felújítás várhatóan szeptember 13-ára ér véget. A beruházás során korszerűsítik a fűtést, kicserélik a nyílászárókat, napelemek kerülnek az intézményre, sor kerül a külső szigetelésre ... Tovább »

Eltemették Hollóy Tamást

A család, a barátok, a kollégák, sportolók és számos tisztelője kísérte utolsó útjára Hollóy Tamást, a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabda klub igazgatóját. A néhány nappal a nyolcvanadik születésnapja előtt elhunyt köztiszteletben álló egykori kiváló súlyemelőtől, edzőtől, tanártól és sportvezetőtől a város nevében Szabó István alpolgármester és régi barátja, Krasznai Géza búcsúzott. Tovább »

Rotarys diákok a szolnoki RepTárban

Meggyőződésem, hogy legtöbb olvasónknak vannak ismeretei a Rotary nemzetközi szervezetéről. Annyit azért mégis róluk, hogy úgy másfél száz országban működnek klubjaik, országonként akár több is. Legfőbb céljuk, hogy lehetőségeik szerint segítsenek akár egy emberen, egy közösségen, egy népcsoporton, vagyis bárkin, akinek szüksége van segítségre. Többnyire adományokat gyűjtenek és juttatnak el el azokhoz, akiknek könnyíthet az életén. Nem kevésbé fontos küldetése ... Tovább »

Szállj fel szabad madár: így élték meg a fiatalok a hirtelen jött népszerűséget

Észveszejtő sebességgel száguldott végéig a magyar web, illetve fb oldalakon a török Kadıköy Anadolu Lisesi diákjainak videója az elmúlt napokban. A csapat az István a király rockopera egyik népszerű dalát, a Szállj fel szabad madárt adta elő olyan meggyőzően, hogy az egy hete még ötezres youtube nézettség mára már kétszázhatvanezer felett jár, az iSzolnok közösségi oldalán két és félmilliós elérést ... Tovább »

Megkezdődnek a Piroskai úti és Tószegi úti egyesített gyalog- és kerékpárút építésének előkészítő munkálatai

2017. február 15-én, szerdán megkezdődnek a Piroskai úti és Tószegi úti egyesített gyalog- és kerékpárút építésének előkészítő munkálatai. A befejezés várható időpontja: 2017. május 19. A Piroskai úti szakaszon 1057 m hosszú, 3 m széles aszfaltburkolatú gyalog- és kerékpárút épül, az Irinyi János utcai kereszteződésnél gyalogos átkelőhely és kerékpárút átvezetéssel. A Tószegi úti szakaszon 1063 m hosszú, 3 m széles ... Tovább »