Szolnok

Kazincbarcikára került a bronzérem

A Kazincbarcika harmadszor is legyőzte a Magyar Kupa-győztes Szolnokot a férfi röplabda NB I bronzpárharcában, így a harmadik helyen zárta az idényt. A Vegyész a harmadik meccsen, hazai környezetben 3-1-re nyert, így a tavalyi ezüstérem után idén a harmadik helyen zárta a bajnokságot. Eredmény, a 3. helyért, 3. mérkőzés: ———————————— Vegyész RC-Kazincbarcika – Openhouse-Szolnok 3-1 (16, -24, 17, 18) A ... Tovább »

A Fradi sem tudott ellenállni a Szolnok rohamainak

Jól játszva győzött idegenben a rájátszás középszakaszában a Szolnoki Dózsa-Közgép pólócsapata. Varga Dénes öt gólt lőtt. FTC PQS Waterpolo   –  Szolnoki Dózsa-Közgép     6 : 13   (1:5; 0:4; 0:2; 5:2) Cuc 3, Szirányi 2,  Nyéki 1 illetve Varga Dénes 5, Vámos, Younger, Fülöp 2-2, Hangay, Prlainovic (Részletek később) Tovább »

Korszerű cseh repülőgépeket és szimulátort adtak át Szolnokon

Két korszerű, Zlin Z-242L típusú cseh repülőgépet és JTAC (előretolt repülésirányító, Joint Terminal Attack Controller) szimulátort adtak át ünnepélyes keretek között pénteken Szolnokon, az Ittebei Kiss József helikopterbázison. Simicskó István honvédelmi miniszter az eseményen elmondta: modernizációra van szükség, fejleszteni kell a Magyar Honvédséget, minden képességét, amelyre szükség lesz a jövőben is. Ezt a célt szolgálja a tíz évre szóló, Zrínyi ... Tovább »

Tekintélyes fejlesztések Szolnokon: kikötő, művésztelep, Tiszaligeti fürdő

Fejleszthetünk akármit és akármennyiből Szolnokon, ha az nem találkozik az emberek többségének igényével, akkor hiábavaló és meddő minden próbálkozás – adta meg az alaphangot Szalay polgármester a szolnoki Hozam klubban. Megszokott már, hogy az év elejéhez viszonylag közel tájékoztatják a város vállalkozóit, intézményvezetőit, azokat, akik az állami forintok mellett saját terveikkel, fejlesztéseikkel részesei annak, hogy a település évről évre gyarapszik. ... Tovább »

Csak a végén vezetett az Olaj

Szolnoki Olaj KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 70–66 (14–21, 20–15, 16–22, 20–8) Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, V.: Cziffra Cs., Török R., dr. Mészáros B. (Németh Cs.) Szolnok: PAVLICSEVICS 16/6, VOJVODA 16/9, Barnies 3, Eilingsfeld 4, Andric 8. Csere: Wittmann -, BORISZOV 13/9, Tóth Á. 8, Popovics 2. Szeged: BOLTICS 15/3, LILOV 17, Csirics 2, Juhos 10/6, SULOVICS 14. Csere: Filipovics 5/3, Wirth 3/3, Bán. A Szeged ... Tovább »

A Föld órája Szolnokon

Szolnok városa idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, így 2017. március 25-én 20.30 és 21.30 óra között ismét kialszik a Kossuth tér, a Tiszavirág gyaloghíd, Tiszai hajósok tere és a Lengyel Antal tér díszvilágítása – közli a szolnok.hu. A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. ... Tovább »

Szombaton kerülje el a dr. Sebestény úti Zagyva-hidat!

Szombat délelőtt a Városmajor út irányából, a Várkonyi tér irányába folynak a munkálatok, ez idő alatt a városközpont csak a Szabadság téri Zagyva-híd irányába közelíthető meg. A Várkonyi téri körforgalom átépítésének részeként március 24-25-én aszfaltmarási munkálatok lesznek. Március 24. (péntek) – 7 és 17 óra között az Ispán krt.-i behajtó- és kihajtósávok marása zajlik, jelzőőrös forgalom biztosítás mellett. A munkálatok ... Tovább »

Bene Ildikó: közösségi siker a Szolnok segít program

Gergő megnézte a nadrágokat, pulóvereket: kicsit nagyok, de meg lehet csinálni, hogy jó legyen. Nagyon örülök ezeknek a holmiknak – mondta a segítőjének a Humán Szolgáltató Központ Városmajor úti központjában. Gergő tizenkilenc éves, elveszítette előbb az édesapját, majd az édesanyját is. Most egy idősebb rokona, a nagynénje költözött hozzá, aki pedig fogyatékkal élő fiát hozta magával az adóssággal terhelt lakásba. ... Tovább »

A Brescia ma nem nyerhetett Szolnokon

Lehet, hogy az eredmény láttán valaki egy könnyű meccsre gondol: átsétált a Szolnok a Brescián. Nem egészen így volt. Kemény, kissé verekedős mérkőzésen van túl a csoportjában továbbra is élen álló Dózsa. Igaza lett Cseh Sándornak, aki a találkozó előtt kemény meccsre, de szolnoki győzelemre számított. Az ellen a Brescia ellen, amelyik képes a fellegekben járni, amelyik az olasz kupa ... Tovább »

Nem átlagos szolnoki diákok filmje részesült szakmai díjazásban

Hagyományteremtő céllal, a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium közössége 250. jubileuma alkalmából Diákfilmfesztivált rendezett, melyre saját alkotással várta diákok jelentkezését Jász-Nagykun-Szolnok megye bármely középiskolájából. Pályázni két kategóriában lehet 3-5 perces kisfilmmel. A film akár telefonnal is elkészíthető volt. Az elbírálás során előnyben részesülnek a diákok egyéni látásmódját bemutató alkotások. A Jászberényi Diák Filmfesztiválon indult Zsombor Papp barátaival készített Egy átlagos… című ... Tovább »