Vélemény

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája – Az OSC vendégeként nyert a Szolnok

A Szolnok az utolsó pillanatban szerzett góllal nyert az OSC Újbuda vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Eredmény: Bajnokok Ligája, főtábla, 1. forduló: A csoport: A-Híd OSC Újbuda – Szolnoki Dózsa-Közgép 8-9 (2-2, 1-3, 2-2, 3-2) —————————————————————- Az OSC az újbudai otthonában fogadta a Szolnokot, és az előjelek nem igazán voltak kedvezőek a számára. Egy héttel azt ... Tovább »

Ünneprontók

Megszokhattuk már, hogy nemzeti ünnepeink alkalmával a baloldali pártok külön-külön ünnepelnek, ha ugyan ünneplésnek lehet nevezni az olyan magatartást, ami abból áll, hogy a hősök emléke előtti tisztelgés helyett Orbán Viktort és a kormányt szidalmazzák. Az ilyen megnyilvánulás tönkreteszi az ünnep hangulatát, sérti a nemzeti büszkeségünket, és kimondva-kimondatlanul, a magyar nép ellen irányul! Ilyen zavarkeltésre készült most október 23.- án ... Tovább »

Ötvenhat, hatvan, síp és egy pofon

Mit csináljunk, nekünk ez nem megy. Egyre kevésbé megy. Nincsen ünnep sípszó, megemlékezés orbánozás, gyurcsányozás, nemtomkizés nélkül. Nincs és nem is lehet. Mert úgy van az mostanában, hogy te kijelölsz egy helyet, ahol tennél valamit. Mondjuk megemlékeznél. Mondjuk ötvenhat hatvanadik évfordulójáról. Én meg jövök néhányad magammal hívatlanul ugyanoda és jóllehet te éppen megemlékeznél, meg dünnyögöd, mások erős torokkal éneklik veled ... Tovább »

Van annak, aki el nem issza!

Hogy miért is jutott eszembe ez a takarékosságot föltételező szólás? Csak azért, mert nézegettem az egyik, helybéli szocialista pofakönyv oldalát és mit nem látok. Hogy a jól megérdemelt munka után van egy kis dáridó náluk. Pártelnök Gyulával együtt a vezérkar megköszöni éppen a képeken, hogy a helybéli szocialisták milyen nagyon jó munkát végeztek, amikor a kvóta népszavazás ellen mozgósítottak. Hogy ... Tovább »

Higgyék el, nem igaz!

Nem igaz, hogy Jászkiséren a Jobbik támogatottja volt korábban a polgármester, aki egyszerűen csak Ferinek hívatta magát. Illetve: ez igaz. Viszont nem igaz, hogy  könnyen egyenruhának nézhető fekete göncbe öltözött legények járták a várost az akkori választáskor. Nem igaz, hogy a P. Feri nagykorú azért lett a győztes, mert kicsit megijedt a város a bakancsosoktól. Nem igaz az sem, hogy ... Tovább »

Évforduló

Tíz éve annak, hogy elhangzott az őszödi beszéd, amely olyannyira megtépázta a baloldal tekintélyét, hogy azóta sem tért magához! Először eltitkolták, azután kiszivárogtatták, később lemezen is megjelent, mint valami tiszteletre méltó önkritika. Így akarták visszaszerezni az emberek jóindulatát. Olyan ez, mint amikor a leprás feltárja undorító sebeit, alamizsnára várva. Először azt gondoltam megvásárolom a lemezt, hátha elősegíti az emésztést, de ... Tovább »

Költsünk papírzsebkendőre!

Nincs mese, meg kell változtatni Szolnok költségvetését. Ez tisztán látszik. Nem lehet elkerülni. Helyzet van és azt meg kell oldani, nincs mese. Az van ugyanis, hogy az egyik képviselő, bizonyos Szotyori-Lázár Zoltán (korábban Lázár Zoltán) állandó támadásoknak van kitéve a közgyűlésben. Mondjuk ki, amit ő mond ki minden alkalommal (és akkor ugye igaz): ő bántva van. Őtet állandóan piszkálja a ... Tovább »

Botladozunk?

Mostanában az MSZP harcosai egyre többször hangoztatják, hogy foggal – körömmel harcolni kell a korrupció ellen. Azt hihetnénk, hogy mindenki félelem és gáncs nélküli lovag, aki keresztes háborút vív a jó ügy érdekében miközben a szentek glóriája övezi homlokát. Csakhogy miként a nóta is mondja: „ drágám, néha téved az ember…” Nos, mindnyájan tévedünk, ha azt hisszük, hogy a baloldal ... Tovább »

Itt az új Jobbik-módi: gyilkossággal kampányolunk!

Van abban valami egészen mókás, ahogyan a Jobbik jégen táncoló malacként küzd azért, hogy a cukiság eposzi jelzőjükké váljon. A minap még gárdista egyenruhában parlamentező Vona Gábor most kizárt a gárdisták körben népszerű alelnökét a pártvezetésből, s békésen néz meccset az általa sokat bírált izraeli nagykövet mellett, hegyesen sercintve ezzel egy jelképeset szélsőjobbos szimpatizánsainak. De kicsiben megcsinálja ezt Vona szolnoki ... Tovább »

Csak hallomásból tudom…

Szolnok város idén márciusi testületi ülésén a jobbikos helyi vezér – szakmája szerint jogász, munkája szerint ügyvéd, bizonyos Szotyori-Lázár Zoltán (korábban Lázár Zoltán) – napirend előtt arról szólt, hogy a Széchenyi lakótelepen  némely nemzeti dohányboltok környékén dizájner drogokat árulnak. A polgármester dolga szerint följelentést tett az ügyben, ha már az ügyvéd képviselő hozta szóba a dolgot. Aztán a minap a ... Tovább »