Reflektor

Távol Oroszországtól

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott az Európa-bajnok Portugália vendégeként világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Bernd Storck szövetségi kapitány csapatának nagyon megcsappant a kijutási esélye a 2018-as, oroszországi vb-re, mert a pótselejtezőt érő második helyen álló riválisa ötpontos előnyre tett szert, míg a csoportelső Svájc öt fordulót követően továbbra is százszázalékos. A magyarok a mostani kudarccal továbbra is nyeretlenek Portugália ellen, négy döntetlen mellett ... Tovább »

Bíróság előtt a szolnoki csaló: Bróker Józsi

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség hatvankét rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a köznyelvben Bróker Józsiként elhíresült férfival szemben. A megnyerő modorú férfi nyolc éven át pénzügyi tanácsadóként kötött ismeretségeket a többségükben Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Pest megyében, illetőleg a fővárosban lakó sértettekkel. Áldozatainak bizalmát kedvező befektetési lehetőség, magas kamat, illetve jelentős hozam ígéretével nyerte el. Elérte, hogy a sértettek a ... Tovább »

Abszurd eljárás végén marasztalták el Magyarországot

Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában arról beszélt: abszurd eljárás végén marasztalta el Magyarországot két bangaldesi férfi ügyében az Emberi Jogok Európai bírósága (EJEB) a napokban. Ennek az eljárásnak az abszurditását nem győzzük elégszer elmondani – fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy a pert indító szervezet egyike volt azoknak, amelyek az illegálisan nyugatra tartókat “arra bíztatták, hogy szegjék meg a ... Tovább »

Orbán Viktor: meg kell erősíteni az európai védelmi rendszert

A NATO és az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését sürgette Orbán Viktor miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral folytatott csütörtöki budapesti megbeszélésén, az Országházban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. Az észak-atlanti szövetség európai lábát, az európai védelmi rendszert mielőbb meg kell erősíteni – hangzott el Orbán Viktor és Jens Stoltenberg tárgyalásán, amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági ... Tovább »

Új hungarikum a tiszai halászlé

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét; a Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült – a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után. Az egri várban, borászok részvételével tartott sajtótájékoztatón taps fogadta, amikor Fazekas Sándor bejelentette: hungarikummá vált a ... Tovább »

Ausztria ezer eurót fizet az első ezer önkéntesen hazautazó menekültnek

Ausztria ezer eurót fizet az első ezer önkéntesen hazautazó menekültnek és nagyobb figyelmet fordít a menekültek visszatéréséről szóló tájékoztatásra – jelentette be Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter szerdán Bécsben tartott sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint 2019-ig mintegy 50 ezer menekültnek kell elhagynia az országot. A visszatérést segítő támogatást csak azok igényelhetik, akiknek március 15-én még zajlott az eljárásuk, továbbá nem a nyugat-balkáni ... Tovább »

Szélsőséges támadás indult Magyarország ellen

A Fidesz szerint a napokban több irányból érkező támadás indult Magyarország ellen, amelynek “közös nevezője” a magyar nemzeti érdekeket nyíltan sértő “szélsőséges emberi jogi fundamentalizmus”. Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a támadás egyrészt a megerősített jogi határzárat éri, a Soros-szervezetek ugyanis Brüsszeltől várják Magyarország megbüntetését. Az Amnesty International például bejelentette – idézte -, ... Tovább »

4 százalék felett bővül a GDP az idén

A bruttó hazai termék (GDP) növekedési üteme 4 százalék fölé emelkedhet az idén, mivel az alacsony bázison megugranak a beruházások, a fogyasztást pedig a továbbra is dinamikusan emelkedő reáljövedelmek mellett az erősödő áruhitelezés is táplálja a Pénzügykutató Zrt. szerdán bemutatott legfrissebb előrejelzése szerint. A kutatók szerint 2017-ben jórészt az uniós pénzforrások megnyílása, valamint a választások előtti “kiengedő” költségvetési és jövedelempolitika ... Tovább »

Magyarország közös sikertörténetet akar az Egyesült Államokkal

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felavatta kedden a washingtoni magyar nagykövetség új épületét. Beszédében egyebek között azt hangsúlyozta, hogy Magyarország közös sikertörténetet akar az Egyesült Államokkal. A Szemerkényi Réka nagyköveti köszöntője után mondott ünnepi beszédében Szijjártó Péter hangsúlyozta: egy új nagykövetségi épület megnyitásával mindig valami új is elkezdődik, új kezdeményezés születik. Emlékeztetett: nem messze onnan szintén valami új kezdődött el, ... Tovább »

Kifütyülte a Fidelitas az Együtt elnökét Szegeden

Kifütyülték a Fidelitas helyi szervezetének aktivistái Juhász Pétert, az Együtt elnökét Szegeden, ahol éppen sajtótájékoztatót tartott – hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában. Az esti híradóban elhangzottak szerint a politikust egy aktivista kérdőre vonta, amiért megzavarta a március 15-i, központi ünnepséget Budapesten, a nemzeti múzeum előtt. A pártelnök – a televízió kamerái előtt – azt válaszolta az ... Tovább »