Reflektor

Pápai Joci nyert az Origo című dallal

Pápai Joci és az Origo című dal nyerte A Dal 2017 című showműsort szombaton Budapesten. A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőbe jutott a Kállay Saunders Band a Seventeen című dallal, Kanizsa Gina a Fall Like Rainnel, a Leander Kills az Élet című számmal, Pápai Joci az Origo című szerzeménnyel, Radics Gigi See It Through című dalával, ... Tovább »

A Magyar Ápolók Napját ünnepeljük

Február 19., vasárnap a magyar ápolás megteremtőjének, Kossuth Zsuzsának a születésének évfordulója a Magyar Ápolók Napja, amit 2014 óta a Magyar Országgyűlés határozatával is megerősítve, hivatalosan is jeles napnak tekintünk. A két ünnep okán kiemelten fontos az egészségügyi ellátásban dolgozó, közel 100 ezer magyar ápoló elismerése. Mindig vannak olyan emberek, akik munkájukkal példát mutatnak a többieknek törődésből: az ápolók nélkül ... Tovább »

Lázár: Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa

Lázár János szerint Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, az illegális bevándorlás azonban érdemben veszélyeztetheti az elmúlt években helyreállított közbiztonságot. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben úgy kezdte meg a munkáját, hogy 440-450 ezer között volt a regisztrált bűncselekmények száma. 2016-ra ez a szám 270-290 ezer közé csökkent – mondta. Lázár János szerint a ... Tovább »

Jobban bízunk a magyar civil szervezetekben

A magyar lakosság többsége bizalmatlan a külföldi finanszírozású civil szervezetekkel szemben, a magyar fenntartásúakban viszont bíznak; a bizalmi lista elején a felsőoktatási intézmények állnak – ismertette február eleji közvélemény-kutatásának eredményeit a Századvég Alapítvány szerdán az MTI-vel. Az ezer ember telefonos megkérdezésén alapuló vizsgálat szerint a magyar lakosság többsége (56 százaléka) bízik a magyar civil szervezetekben, azonban a külföldi politikai és ... Tovább »

OLAF-jelentés – Nem mentek el a meghívottak

Nem jelentek meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, valamint Demszky Gábor, Budapest korábbi főpolgármestere, akiket a testület az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről hallgatott volna meg. Bánki Erik fideszes képviselő, a bizottság elnöke elmondta, Medgyessy Péter jelezte, hogy külföldön tartózkodik, de egy márciusi időpontban ... Tovább »

Kupát nyerne Győrben az Olaj

Talán az eddigi legkiegyensúlyozottabb nyolcasdöntőt rendezik meg csütörtöktől Győrben, az Audi Arénában. Eredetileg Budapestre tervezték volna a finálét, ám január elején derült csak ki: nem tudja egyik csarnok sem (Tüske, Syma – a szerk.) befogadni a kupa döntőjét. A kellemetlen helyzetben Győr városa sietett a szövetség segítségére, s az Audi Arénát felajánlotta a rendezésre. Így végül igazán remek környezetben szerepelhetnek ... Tovább »

Helyreigazítás

A Kecskeméti Törvényszék az alábbiak közlésére kötelezte lapunkat: A portálunkon 2016. augusztus 14-én „Szoty(or)i megint el van szontyolodva” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy „Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke és önkormányzati képviselője hazugságokkal alázta és sértegette egy súlyosan beteg, nála idősebb képviselőtársát. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy volt olyan tagja a Jobbiknak Szolnokon, akit Szotyori-Lázár Zoltán közreműködésével tárgyalás és meghallgatás ... Tovább »

Senki sem léphet jogosulatlanul Magyarország és az Európai Unió területére

Benyújtotta a kormány a parlamentnek a határőrizeti területen lefolytatott eljárás szigorításával kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló javaslatot kedden. Az Országgyűlés honlapján olvasható, tizennégy paragrafusból álló javaslat módosítaná a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról, a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról, a menedékjogról, az államhatárról, valamint a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvényt. A javaslat ... Tovább »

Magyarország nem rabszolga az Európai Unióban

Magyarország nem rabszolgaként lépett be az Európai Unióba (EU), nem elszenvedője az EU-nak, hanem aktív tagja, alakítója – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kedden az M1 aktuális csatornán. Kósa Lajos ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a közeljövőben nagy viták várhatók Brüsszellel az adópolitikáról, az energiaárakról, a foglalkoztatáspolitikáról és a migrációról. A frakcióvezető úgy fogalmazott, Magyarország nem eltartottja az uniónak, mert ... Tovább »

Fiatalok vidéki letelepedését segítő pályázat indul

A fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató pályázat indul – mondta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán kedden. Schmidt Jenő közölte, az Esély Otthon című felhívásra a háromezer és húszezer lakos közötti települések pályázhatnak két éven keresztül. Az elnyert összeget fel lehet használni például önkormányzati lakás felújítására, munkábajárási vagy jövedelemkiegészítési támogatás nyújtására. A TÖOSZ ... Tovább »