Riport

Szabadság téri csomópont átalakítása

Átalakítják a Szabadság téri csomópontot. A beruházás célja, hogy növekedjen a forgalmi csomópont áteresztő képessége. A beruházás február 28-án kezdődik, és a tervek szerint március 10-ig tart. Nagy a forgalom a Szabadság téri csomópontnál. Reggelente és a késő délutáni órákban csak lassan haladnak itt az autósok, a körforgalom áteresztő képessége kicsi. Ennek javítása érdekében február 28-án, a villanyoszlop eltávolításával megkezdődik ... Tovább »

Járda- és kerékpárút épül a Tószegi és a Piroskai úton

3 méter széles lesz az a gyalogos- és kerékpárút, amely a Tószegi és a Piroskai úton épül. Ezzel régi igénye teljesül a főleg az ipari parkban dolgozóknak, akik így a jelenleginél sokkal biztonságosabb körülmények között érhetik majd el munkahelyeiket a májusi átadást követően. Megkezdődtek a Tószegi úti, valamint a Piroskai úti, úgynevezett egyesített gyalog- és kerékpárút építésének előkészítő munkálatai. Ezzel ... Tovább »

Félmillió forint értékű adomány az Agórától

Szeretettel telt meg a jégvirág adománygyűjtő akció első szív-szirma-fogalmaztak a mai átadó ünnepségen. Az Aba-Novák-Agóra Kulturális Központ januárban meghirdetett akciójára több mint fél millió forint értékű adomány érkezett – számol be a Szolnok TV. Zsákok, szőnyegek, cipők sorakoznak a Tourinform irodában. Az Aba-Novák-Agóra Kulturális Központ januárjában hirdette meg Jégvirág elnevezésű adománygyűjtő akcióját. Az összegyűlt holmikat ma ünnepélyes keretek között adták ... Tovább »

Megkezdődött az aszfaltozás a piacnál

Megkezdődött a piac árusító oldalán a járda és útszegély újra aszfaltozása. A beruházással párhuzamosan az EON is megkezdte a közvilágítási kábelcserét. A munkálatok március 1-jéig tartanak – számol be a Szolnok TV. Bent zavartalanul vásárolnak az emberek, de a Vásárcsarnok külső árusító oldalán már törik a régi útburkolatot. A délelőtt megkezdett munkálat idejére a piac Boldog Sándor István körúti oldalát ... Tovább »

Kertváros lakossági fórum

Az elmúlt egy év képviselői tevékenységéről, a 6-os számú választókerületet érintő beruházásokról számolt be lakossági fórumon Rezák László önkormányzati képviselő. Fejér Andor alpolgármester a jövő tervei közt említette a vízpart körút út-, kerékpárút- és járdafelújítását, a csatornázást és a Szabadság tér átépítését – tudósít a Szolnok TV. Létrejött a kertvárosi körzeti megbízotti iroda, út- és járdaépítés történt a térségben, kátyúztak, ... Tovább »

Szolnok az M1 műsorán

Szolnokot mutatja be hamarosan az M1 népszerű Itthon vagy című műsora. A stáb ma és holnap járja végig a megyeszékhely nevezetességeit, látványosságait. A négyszer ötperces tematikus részeket várhatóan március 17-én tűzik műsorra. A Damjanich János Múzeum volt a forgatás első helyszíne. A stáb körbejárta a múzeumot, a Szolnoki Képtárban pedig gondosan válogatták ki a megfelelő vágóképeket. Innen a Milléri Vízügyi ... Tovább »

Zagyvarékasi emberölés első tárgyalás

A Szolnoki Törvényszék elkezdte tárgyalni annak a fiatal lánynak és fiúnak büntetőügyét, kiket az ügyészség a zagyvarékasi gyilkossággal vádol – számol be a Szolnok TV. Zárt ajtók mögött, a nyilvánosság kizárásával elkezdődött a 2016. január 25-én elkövetett emberölés tárgyalása. Az ügyészség a nyilvánosság teljes kizárását indítványozta. “Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a vádlottakat, és így kegyeleti okból lett ... Tovább »

Kátyúzás

Az elmúlt hónapok csapadékos, változékony és rendkívül hideg időjárása miatt egyre több kátyú alakult ki a város útjain. Az enyhébb idő megérkeztével most megkezdődött ezek feltöltése. Mindez ideiglenes javítás, a tartós kátyúmentesítést majd tavasszal lehet elkezdeni. A Magyar Közút is folyamatosan végzi a burkolatjavításokat, ma a 4-es számú főúton dolgoztak. Ilyen és ehhez hasonló méretű kátyúk tátongtak a Sebestény körúti ... Tovább »

Ádámok és Évák 2017

A világ meséi a színpadon. Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Ádámok és Évák Ünnepét a Szigligeti Színházban. Csaknem 300 általános és középiskolás lépett közönség elé tegnap este, hogy előadják kedvenc magyar, afrikai, svéd, finn vagy skót meséiket, esetleg saját történetüket. A zsűri mind a 14 csapatot kitüntette valamilyen címmel – számol be a Szolnok TV. Ismét középiskolás diákok vették birtokba ... Tovább »

Aszfaltozás a piaccsarnoknál

Hétfőn megkezdődik a piac árusító oldalán a járda és útszegély aszfaltozás. A munkálat várhatóan március elejéig tart. A gyalogos fogalmat az érintett szakaszon a kivitelezés végéig lezárják- tudósít a Szolnok TV. A hét végéig közlekedhetnek a járókelők a Boldog Sándor István krt. piactéri oldalán. A járda Ady Endre út és Várkonyi tér közötti szakaszát február 13-tól felújítják. A beruházás során ... Tovább »