Riport

Kodály Emlékév országos vetélkedő

Kodály Zoltánra emlékeztek a diákok a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A 2017-es emlékév részeként útjára indult országos vetélkedő keretében a gyerekek a zeneszerzős életét és munkásságát is megismerhették számol be a Szolnok TV. Kodály Zoltán zongora darabjával illusztrálta a zeneszerzőről tartott előadást Eckhardt Gábor zongoraművész. A Kodály Emlékévhez kapcsolódó országos programsorozat keretében és MATEHETSZ pályázatnak köszönhetően a szolnoki gyerekek Kodály Zoltán ... Tovább »

Szolnoki Nyugdíjas egyesület közgyűlése

Fennállásának 17. közgyűlését tartotta ma a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete a Tisza Szállóban. A rendezvényen Deák Jánosné elnök értékelte a 2016-os évet, felelevenítette a számos kulturális programot és kirándulást. A közgyűlésen a 2017-ös év céljait is meghatározták: folytatódik a Derűs órák, és idén is ellátogatnak az Országházba tudósít a Szolnok TV. Deák Jánosné elnök nyitotta ... Tovább »

Pelikán Bevásárlóközpont megerősítés

Megerősítik a Pelikán Bevásárlóközpont szerkezetét. A munkálatok három hete kezdődtek. A munka befejeztével az épület jobban ellenáll majd a természeti jelenségeknek. A vasbeton alaptestek már elkészültek, ezekre kerülnek az új tartóoszlopok. A munkálatok három hete kezdődtek a buszpályaudvar alagsorában. Az elmúlt években a harmadik emeleti parkoló burkolata elhasználódott, ezért egy teljesen új burkolat kialakítására lesz szükség -mondta a központ műszaki ... Tovább »

A Székely Szabadság Napjára emlékeztek

Erdély a magyarok nélkül nem lenne az a csodálatos világ, mint ami-mondta Fejér Andor alpolgármester a Székely Szabadság Emléknapjára szervezett ünnepségen. . 1854 március 10-én végezték ki a marosvásárhelyi Postaréten a székely vértanúkat, akik az elbukott magyar forradalom és szabadságharc lángját akarták újra fellobbantani. A nemzeti önrendelkezésért adták életüket példát mutatva bátorságból és hűségből. Az évforduló alkalmából , a Székely ... Tovább »

Sikerrel zárult Szolnok számára a 40. Utazás Kiállítása

Nagy sikerrel zárult a 40. utazás kiállítás. Az eseményen Szolnok idén nagyobb és ötletes standdal képviselte magát. Kajakba ülhettek és evezhettek, de a Reptárral és a Söráriummal, sőt a szolnoki habos islerrel is megismerkedhettek a látogatók. 30 ezren ismerték meg ott a szolnoki lehetőségeket. 30 ezren látogattak ki a 40. Utazás Kiállításra, Magyarország piacvezető turisztikai vásárára. A Hungexpo A pavilonjában ... Tovább »

Magyar bajnok lett Szudi Ádám

Érden rendezték az idei felnőtt asztalitenisz magyar bajnokságot. A Jászkun Volánban 18 és fél éves koráig nevelkedő Szudi Ádám az esélyesek közé tartozott – számol be a Szolnok TV. A főtábla első fordulójában Katust verte könnyedén 4:1-re, majd a 16 között az egyik meglepetésembert, a serdülő válogatott Both Olivért ütötte ki 4:0-ra Szudi Ádám. A legjobb nyolc között megismétlődött a ... Tovább »

21. Szolnoki Csata

21. alkalommal ütköztek meg egymással a magyar és az osztrák katonai alakulatok. Az 1849. március 5-i Szolnoki Csata eseményeit ezúttal március 4-én szombaton elevenítette fel 200 hagyományőrző – számol be a szolnok TV. Szombaton verőfényes napsütésben vette kezdetét immár 21. alkalommal a szolnoki csata. Az 1849 március 5.-i eseményekre emlékezve ismét győztek a magyarok a császári seregek fölött. A szabadságharc ... Tovább »

Vasútmodell kiállítás sajtótájékoztató

A VI. Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításra készül az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ. A makett és vasúttörténet kedvelőit a kiállítók idén 3 napon keresztül várják terepasztalokkal és interaktív programokkal – tudósít a Szolnok TV. Egyelőre csak fényképen látható az Ó- Szolnok Vasútállomás. A VI. Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás látogatói azonban Magyarország legnagyobb H0 terepasztalán az épület makettjét is megtekinthetik. A ... Tovább »

Befejeződött a lisztérzékenység mérés a szolnoki óvodákban

Befejeződött a szolnoki óvodákban a „Csipkerózsika” lisztérzékenységi szűrővizsgálat. Az eredmény nagyobb előfordulási gyakoriságot mutat az országos adatokhoz viszonyítva. A programot nagy érdeklődés kísérte, ezért idén újabb hatéveseket szűrnek majd le. Ezek a felvételek januárban, a Munkácsy úti óvodában készültek. Ez az óvoda volt a „Csipkerózsika” lisztérzékenységi szűrővizsgálat első állomása. A fájdalommentes vizsgálathoz csak egy csepp vérre van szükség. A gyorsteszttel ... Tovább »

Új rendőrlámpa az Ady Endre úton

Sokan meglepődtek, hogy néhány napja már rendőrlámpa szabályozza a forgalmat az Ady Endre útról a Pólya Tibor útra kanyarodó sáv esetében. Az intézkedéstől egyrészt a kereszteződés áteresztőképességének javulását várják a szakemberek, másfelől cél, hogy egyre többen válasszák az Ispán körút – Szántó körút útvonalat. Múlt hét péntek óta szabályozza rendőrlámpa a kanyarodó sáv forgalmát. Az általunk véletlenszerűen megkérdezett autósok mindegyike ... Tovább »