Az aláírás nem most került oda, hanem akkor, amikor Radócz szocialista (jelenleg) polgármester-jelölt még alpolgármester volt. Ez derül ki azokból az iratokból, amelyek nemrég jutottak el szerkesztőségünkhöz.

Az ingatlanbecslő által mergállapított ár: 55 millió 635 ezer forint

A kicsit korosabb szolnokiak tudják, hogy hol volt valamikor a mentőállomás a városban. Aztán megépült az új és ez az ingatlan a Baross úton eladósorba került. A városi tulajdont egy ingatlan szakértő fölmérte és meg is állapította, hogy jó fekvése miatt az ár nem kevesebb, mint bruttó 50 millió és 635 ezer jó magyar forint. Történt mindez 2004 novemberében. Hogy, hogy nem, alig fél évvel később viszont  mind a 341 négyzetmétert pályázat útján „kimérte” a város 37 millió 900 ezer forintokért. A különbözet 12 millió 735 ezer forint. Nem a város javára.

Íme a szerződés szerinti eladási ár hét hónappal később…a vevő (?) majd 13 millióval járt jobban

Mi történhetett az épülettel fél év alatt? Bedőlt a fala? Kiestek az ablakai? Hirtelen súlyosan megromlott az állapota? Aligha. Nyilván valami egészen más (valaki) van a hirtelen árcsökkenés mögött, de hogy (ki)  mi, azt az olvasóra bízzuk. Mert az azért mégis képtelenség, hogy ugyanaz az épület hét hónap alatt tizenkét milliót vesztett volna az értékéből, miközben moccanatlanul állt ugyanott, ahol most is.

Radócz alpolgámester jóváhagyó aláírása a majd 13 milliós veszteségen

Az adásvételi szerződésen nem másnak, mint Radócz Zoltán akkori alpolgármesternek olvasható az aláírása. Azé a Radócz Zoltáné, aki most korrupciómentes városvezetést ígér a saját és „tettestársai” nevében. Azé a Radócz Zoltáné, aki pár évvel ezelőtt részegen fölborult az autójával és aki lökdösődésbe bonyolódott a kiérkező rendőrökkel, akik végül bilincsbe verve vitték el a helyszínről.