Spongya Bob is “beszáll” a gyűjtésbe

Ádám Ati története szinte egész Szolnokot megmozgatta. Az egészséges életét nehezítő bajok, ugyanakkor a kisfiú szenvedései ellenére is megejtő kedvessége, akaratereje előhozta az emberek legjobb énjét: a segítőkészséget.

Ati halad a lehető legjobb gyógyulás felé, de mindez sok pénzbe kerül és a kislegény szülei nem milliomosok. Köszönik mindazt, amit edddig kaptak gyermekük gyógyítása érdekében, de a kezelések sincsenek ingyen: elkél a forint továbbra is a háznál.

Most egy Spongya Bob alakúra formázott gyűjtőládát tettek ki a Hild térre, színe a filmbéli sárga, amibe nem is annyira a műanyag kupakokat, hanem az aludobozokat várják, legyen az üdítős, élénkítő italos, netán sörös.

Szalay Ferenc polgármester is ott volt a téren, ahová most helyezték ki a gyűjtőládát, amit a Szolnoki Szakképzési Centrumban készítettek. A cél nem csupán a gyűjtés, hanem egyben egy kicsit figyelem fölhívás is a segítésre, egyben a szelektív hulladék gyűjtésére, hiszen ezek az alumínium dobozok pénzt érnek.

A szülők több ilyen gyűjtőláda kihelyezésében is gondolkodnak, s ha azok sikeresek lesznek, akkor más, arra rászoruló családoknak is része lehet a segítségben, akár műtéthez, akár utókezeléshez vagy rehabilitációhoz.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020