A rémhír a közélet koronavírusa

Nincs minden rendben a Szolnoki többség széles tömegeinek fejében. Vagy csak némelyik „széles tömegnek” nincs rend a fejében? Mondjuk egy fiatal jobbikosnak, Szotyori-Lázár Zoltán volt vezérük állítólagos támogatottjának?

Megjelent ugyanis egy eléggé gusztustalan bejegyzés az emlegetett politikai katyvasz internetes oldalán, miszerint felelőtlen volt az egyik szolnoki általános iskola igazgatója. Ugyanis hetvened magával olaszországi sítáborba mentek (gyerekekkel együtt, persze). Pedig tudta az igazgató, hogy baj van, hogy koronavírus, meg hogy a legfertőzöttebb terület, gyalázatos, amit tett!

Nos, a szolnoki gyerekek a szüleikkel Milánótól négyszáz kilométerre vannak, egy apró faluban. Jókora körzetben nyoma sincs a fertőzésnek, de persze ennek ellenére is vigyáznak: folyamatos fertőtlenítő kézmosás, sok folyadék – elsősorban víz – és állandó felügyelete, megfigyelése minden apró jelnek, ha…, de nincsen semmiféle apró jel. Minden rendben! Csak itthon kapott frászt minden rokon, kapott rémülten telefonja után az itthon maradt apa vagy anya, testvérek. Mert egy nyava…majd nem mondtam ki, egy felelőtlen jobbikos legényke, aki ott ülhet a városi képviselő testületben, maga is jónak látta ezt a bejegyzést! Sőt! A közgyűlésben, a tévéközvetítésben még meg is akarta védeni a pánikkeltésre nagyon is alkalmas undorító szöveget!

Nem sikerült. Az övéi közül persze senki nem szólalt meg, még maga Szotyori-Lázár Zoltán szakértő úr sem, pedig máskor olyan nagy védelmezője a jogoknak! Persze hamis hír nem először jelenik meg a Szolnoki többség nevével jelzett odalon, amit állítólag éppen ez a Szotyori nevű szakértő felügyel. Mondjuk persze így érthetőbb a sok zavaros, értelmetlen, gonosz bejegyzés. Szotyori ott ült a közgyűlésben, de egy szava sem volt a rémhírterjesztést illetően. A szomorú az, hogy a jogdoktor így fertőz. Láthatatlanul, mint a koronavírus.

(Címképünk a SzolnokTV nyilvános fotója)

hz

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020