E-sportszelet

PUBG. LoL. CS:GO. Fortnite. Hallottál már bármelyikről is? Játszod? Gyerek, haver, szomszéd valamelyik játékban vérprofi? Hozzunk össze egy e-sport selejtezőt, valami tiszaparti eventet, legyen a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságban egy szolnoki csapat is!

Mondjuk velem nem sokra mész, én beragadtam a Mortal Kombatnál, meg a Diablónál, de te az ilyen LAN-partykat már akkor is szeretted, ne hülyéskedj, emlékszem, hogy összebútoroztatok egész hétvégékre a haverokkal, mikor ennek az egésznek még kultúrája is alig volt…

Most meg?

Szövetségek jönnek létre, tudatosan képzik magukat e-sportolóvá a fiatalok, gamerkocsmákat gründolnak, szponzorok ugranak fejest, milliárdos biznisz lett belőle, és az ország is elkezdett ébredezni, hiszen folyamatosan alakulnak a szakosztályok (nem vicc!!!), végre valami, amiben nem vagyunk évtizedes lemaradásban (őszintén szólva persze, de, abban vagyunk, mindenesetre most tegyünk úgy, mintha nem lennénk). Kalapáljunk már össze egy jó kis szolnoki teamet valamelyik, manapság übermenő játékban, hogy aztán a magyar bajnokságban is büszkén lehessen szurkolni nekik! Azt nem hiszem el, hogy nem ismersz egy olyan gyereket sem, akinek a kisujjában van ez az egész, és szívesen építené a karrierjét, mint e-sportoló… Igen, ma ebből tükörsimán karrier lehet, ne csodálkozz, ez már nem a gombkötők, meg a papírmerítők világa.

Mi kéne hozzá? Támogatás, mi más. Támogatás olyanoktól, akik látnak benne fantáziát, támogatás a várostól, akiknek ebben muszáj lenne fantáziát látni. Esetleg összefogás egy jó ügy érdekében. Dögnehéz meló. Megrendezni, kommunikálni, nívót adni neki, lebonyolítani, jutalmazni. És nem, nem a megszokott cicomás paravános, hivatalban nyomtatott okleveles, tájjellegű stílusban, annál picit előremutatóbban, fancybben, példát statuálva valamivel, ami megfogja a fiatalságot, hogy naneb*zdmeg, ezt így is lehet? Szolnokon? Akkor ez a város mégis meg akarja mutatni nekünk, hogy nem feltétlenül vénnek való vidék?!?

Digitális Jólét Program, figyeltek? Esportmilla, figyeltek? Támogatók, helyi cégek, szponzormatériák, figyeltek? Szolnoki városvezetés, figyeltek? Srácok, akik jók ebben, figyeltek? Figyel bárki? Jó lenne, ne hagyjuk elsüllyedni ezt a topikot, ne legyen ebből game over… :(((((

Fotó: digitalhungary.hu

Megosztás:

További hírek:

Mit adjunk a gyereknek?

Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk

All Rights Reserved © 2020