Meddig maradhat meg a szolnoki Jobbik?

Amióta a komoly viselkedési problémákkal küszködő, láthatóan szereplésmániás, Gyurcsány Ferenc kottájából politizáló Jakab Péter lett a Jobbik elnöke, naponta jelentik be kilépésüket a párt meghatározó politikusai.

Jakab hadat üzent a nemzeti érzelmükre büszkéknek, a “magyarkodóknak”, egyszóval a régi párttagoknak. Debrecentől Budapestig egymást érik a kilépések, alapszervezeti megszűnések. Mára, keddre is jutott az “oszlásból”. Régi párttagok szerint már csak azok maradtak, akiket vagy kilóra megvett Gyurcsány Ferenc és csapata, vagy akik bőszen balliberálisakká váltak csak azért, hogy ne maradjanak ki egy reménybeli ellenzéki összefogásból.

Vajon a szolnoki csoport meddig bírja? Egy biztos, a párt korábbi, meghatározó szolnoki arcai eltűntek, a 2019-ig önkormányzati képviselő Kiss Gabriella, a 2018-as választáson parlamenti képviselőjelöltként induló Csikós Attila, Baráth Zsolt, a párt korábbi parlamenti képviselője teljesen eltűnt a Jobbik mellől. Egyedül dr. Szotyori-Lázár Zoltán maradt hírmondónak, de ez nem meglepetés, merthogy ő az, aki a balliberális összefogás egyik legfőbb háttérembereként igyekszik beleszólni sok dologba szolnoki ellenzéki oldalon.

Nem tudhatjuk, mik a szándékai a Jobbikból szavakban kilépő, de valóságban ott maradó ügyvédnek, de ő nagyon tartja magát, láthatóan lubickol a balliberális politikai térfélen. Kézivezérelt frakciója egymás után kapja a pofonokat, lásd a piacvezetőnek kitalált jobbikos Acsai esetét, akiről kiderült, a NAV eltiltotta a cégvezetéstől. Jogászként akkor bukott Szotyori óriásit, amikor egy karbantartó tagtársuknak szereztek felügyelőbizottsági helyet, de kiderült, ez összeférhetetlen annak hivatali pozíciójával. Ugyancsak sikertelen a nagy vállalkozása, a városi televízió felvirágoztatása, melyet felügyelőbizottsági elnökként “segít”.

Sokak szerint nagy kérdés, hogy Gyurcsány meddig tűri a bakikat, s mikor rendeli el a szolnoki jobbikosok bedarálását is. Mindenesetre elég színes politikai életutat rajzolna ezzel Szotyori-Lázár neve mellé, hiszen a Jobbikból indult, majd nemzeti radikálissá lett ifjú titán mára balliberális szekértolóként Gyurcsány Ferencnek kövezi a hatalomba vezető utat.

Megosztás:

További hírek:

Mit adjunk a gyereknek?

Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk

All Rights Reserved © 2020