Vízilabda: megint kikapott a Szolnoki Dózsa

Sorozatban harmadszor kapott ki a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során: a magyar együttes a 10. fordulóban a Jadran Split otthonában szenvedett 13-9-es vereséget, így egyre nehezebb helyzetbe kerül a továbbjutást illetően.

A magyar csapat már a találkozó elején szinte kilátástalan helyzetbe került, ugyanis a horvátok kevesebb mint tíz perc játék után ötgólos előnyben (7-2) voltak. A Tisza-parti alakulat innentől kezdve csak üldözte riválisát, de csak pillanatnyi fellángolásai voltak.

A Jadran Split mindössze a második sikerét aratta a csoportkörben, míg az ötödik helyen álló Szolnok sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
CSOPORTKÖR, 10. FORDULÓ
A-CSOPORT
JADRAN SPLIT (horvát) – SZOLNOKI DÓZSA 13:9   (3:1, 5:2, 2:4, 3:3)
Split, 400 
néző. Vezette: Akladiotisz (görög), Vojvodin (orosz)
SPLIT: Anic – Zovic 1, Delic 1, Butic 1, Power 2, Krapic 2, Setka 1
Csere: Buric 1Bego, Pejkovic 3, Vrdoljak, Viskovac 1
Edző: 
Mile Smodlaka
SZOLNOK: 
Nagy V. – V. Rasovic, Bátori, Angyal 2, D. Pijetlovic 1, Jansik D. Drasovic 4
Csere: 
Subotic 1, Lazic, Szatmári, Szeghalmi 1, Várnai
Edző: 
Zivko Gocic
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 6/2

*****

Nehéz volna azt mondani, hogy jó szériában van a Szolnoki Dózsa pólócsapata. Sokkal inkább eléggé mélyen repül mostanában. Igaz ez elsősorban a  bajnokok ligájában nyújtott teljesítményre. Ezzel a vereséggel a “nagy csapatok” ligájában a legjobb nyolc közé már nagy valószínűséggel nem sikerül bejutni, ami nem baj, nem szégyen, de nem is valami fényes teljesítmény. Ez a Split nagyon is verhető csapat, de ezen a találkozón a vendégeknek nem volt esélye. Ki tudja miért? Már inkább az a kérdés, hogy igazi világklasszisok nélkül és az igazoltak szerényebb teljesítményével mire lesz képes a hátralévő időben a szolnoki gárda. A közönség fogy, pedig pár éve még nem volt ritka az igazi teltház. Ma már a félház is soknak mondható. Viszont. Volt idő, amikor egyetlen szolnoki volt csak a szuper sikereket elérő gárdában (Bajnokok ligája megnyerése, Magyar Kupa, bajnokság), mára már több hazai fiatal is helyet kap akár a kezdőben is. Lehet, hogy ha ők megerősödnek, ha elegendő játék lehetőséghez jutnak, akkor jön egy új aranykor?

Megosztás:

További hírek:

Mit adjunk a gyereknek?

Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk

All Rights Reserved © 2020