9. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás március 13-15.

Idén kilencedik alkalommal, az ünnepi hétvégén rendezzük meg egyik legkedveltebb, leglátogatottabb eseményünket, a Szolnoki Országos Vasúttörténeti- és Vasútmodell Kiállítást.

Magyarország legnagyobb H0 terepasztala mellett több, különböző méretarányban épült vasúti pálya tartogat meglepetéseket.

Újra kiállítóink között köszönthetjük a VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub tagjait, akik két terepasztallal és számos érdekességgel érkeznek hozzánk. A szolnoki Faragó László teljesen új, alpesi kompozícióját hozza el, a szintén városunkban élő Kádár család is tovább bővítette amerikai vasúti terepasztalát. Több tízezer kockából, új vonatokkal, városrészekkel épül fel a Lego város. Élethű rádió távirányítású kamionokat, nehézgépeket láthatunk működés közben a Magyar RC Kamion Egyesület jóvoltából, szakmai képviselettel vesz részt a modell- és kiegészítő gyártó VIESMANN, kiemelt támogatónk, a STADLER SZOLNOK pedig új terepasztalát mutatja be. 

A közel 2000 m2-es kiállításon 15 terepasztalt és mintegy 400 méter hosszú vasúti modellpályát alakítanak ki Magyarország jelentős kiállítói mindkét épületünkben. Gyönyörködhetünk a diorámák, makettek életképeiben és a vasúti állomásfőnök eszközein, tárgyain kívül megismerhetjük a gőzmozdonyok több mint 200 éves történetét. Gyermekfoglalkoztatók gondoskodnak a kicsik szórakozásáról több helyszínen. A Hild téren a KITE Zrt. gyermekjárműveit próbálhatják ki a kicsik.

Az Agóra Bisztró Utasellátó kínálattal készül.

Újdonság a kiállítás történetében, hogy a terepasztalokon okostelefonnal exkluzív tartalmakat: videókat, leírásokat, vasúttörténeti érdekességeket is elérhetnek a szemfülesek. Élő social media falon láthatjuk viszont a látogatók itt készülő posztjait, sőt, mobilon értékelhetik a rendezvényt és regisztrálhatnak, hogy az Agóra közösségéhez tartozzanak! Ezúttal is örömmel szervezzük meg a jótékonysági játékgyűjtést.

Három napos családi élmény kicsiknek és nagyoknak!

Kiállítóink:

– Baranyai János Vasútbarát- és Modellező Klub – Veresegyház

– Élő Mini Világ Alapítvány – Budapest

– VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub – Szolnok

– Kádár Zoltán és családja – Szolnok

– MH 86. Szolnok Helikopter Bázis – Szolnok

– Szolnoki Vasúti Almárium – Szolnok

– Kockajáték Klub – Budapest

– Viessmann Modellgyártó Kft. – Bátonyterenye

– Magyar RC Kamion Egyesület

– Stadler Szolnok


Nyitva tartás:

  1. március 13. (péntek) 10-18 óráig
  2. március 14. (szombat) 10-18 óráig
  3. március 15. (vasárnap) 9-17 óráig

Belépőjegyek árai:
Gyermek, diák, nyugdíjas: 900 Ft
Felnőtt: 1300 Ft
Családi: 3800 Ft
2 éves korig ingyenes. Online jegyvásárlás: Eventim.hu.

Az ünnepi hétvégén meglepetés kedvezményt kínál Szolnok három kulturális intézménye.
A 9. Szolnoki Országos Vasútmodell Kiállításra jegyet váltók 2020. március 13-14. között kedvezményes áron léphetnek be a RepTárba és ingyenesen nézhetik meg a Damjanich János Múzeum Szolnoki Galériában rendezett időszaki kiállítását.

Érvényes RepTár belépőjegy, vagy a Damjanich János Múzeum Szolnoki Galériában rendezett időszaki kiállítására szóló teljes értékű jegy felmutatásával mindössze 700 forintos kedvezményes belépővel csodálhatják meg az ország legnagyobb terepasztalát a 9. Szolnoki Országos Vasútmodell Kiállításon, az Aba-Novák Agórában. A kedvezményes kulturális akció 2020. március 13-14. között érvényes!

Megosztás:

További hírek:

Mit adjunk a gyereknek?

Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk

All Rights Reserved © 2020