A kilencvenből hatvanöt évet boldog házasságban!

Mennyi minden történik az emberrel kilencven esztendő alatt? Hulyák Tibor éppen most annyi és feleségével – hatvanöt esztendeje házasságban! – beköltöztek Szolnokon a Vízpart körúti idősek otthonába.

– Nem tudnék panaszkodni semmire – mondja mosolyogva Tibor bácsi, amikor Szalay polgármester a körülményekről kérdezi. – Tiszta Amerika ez itt nekünk, komolyan mondom – nevet az idős férfi.

Nem volt könnyű az életük, de mindig takarékosan éltek, mindig futotta arra, amit nagyon szerettek volna. De elég is volt a sok munkából, itt, az otthonban kényelmesen élnek, Tiszasülyben sem voltak különbül – mondja az ünnepelt, aki mezőgazdasági gépszerelőként többet volt fülig olajos – ahogy derűvel meséli -, mint tiszta. Jó társra találtam – mutat a feleségére, akinek gobleinjei díszítik a sok kép mellett a lakájos szoba falait. – De ő is! – villan huncut mosolya.

-Elmentem reggel a szövetkezetbe tisztára mosott szerelőgúnyában, haza meg már olajosan érkeztem. Mondta is a feleségem, hogy tán velem törülték föl az olajat…- meséli derűvel Tibor bácsi, aki megilletődve vette át Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét, Szalay Ferenc polgármestertől pedig a tortát.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020