Ok, boomers!

22 éves helyettes államtitkár vs. 22 éves országos sajtóorgánum, nagy meccs van kilátásban, a mérlegelésnél már legalábbis vannak erre utaló jelek. Mi meg mindeközben Michael Jackson popcornevős gifje vagyunk.


Szerinted helyes olyan kifejezésekkel dobálóznia a fiatalokért felelős helyettes államtitkárként tevékenykedő Rácz Zsófiának a közösségi médiában, mint LOL, #sorrynotsorry, #staytuned? C’mon, már miért ne lenne helyes?!? A generációja nyelvén beszél, az lenne a helytelen, ha az amúgy cizellált mondanivalót barokkos körmondatokba, meg „tájidegen”, hivatali kifejezésekbe bújtatná… A stílusba belekötni lehet, de a szmájlinemzedék akkor is szmájlinemzedék marad, ha neked nem tetszik.

Talán abban van igazad, hogy illene indexelnie, ehh, elnézést, kötélnek állnia egy interjú erejéig, az országos visszhangot kapott csörte után meg már túlzottan durcás és elhibázott lépésnek is hatna ezt kihagyni, sorrynotsorry, ettől függetlenül a jelenlegi népfelháborodás kicsit erősnek tűnik. Merthogy Rácz Zsófiával nincs semmi baj, aktívan éli a közösségi és társadalmi életét, egyetemet végez, emellett elfogadott egy felajánlott pozíciót, dolgozik. Persze, nem a te gyereked, biztos úgy került oda, ahogy, meg Mr. Rick, satöbbi, satöbbi, kösz, de ezt kösz, most ne!

Meg kell értenie a státuszát, bele kell tanulnia, fel kell készülnie az ilyen és ehhez hasonló helyzetekre, helyén kell kezelnie a sajtót, hogy az is tudja kezelni őt, de az biztos, hogy inkább előre kell menekülnie, és nem magyarázkodnia utólag. #proveemwrong

Felelőssége van, nem is kicsi. Egy generációt képvisel, és ennek mentén egyfajta úttörőként kell állnia a kortársak előtt. Ahogy Lil Pump mondja: esketit! Naa, tudom, hogy titokban te is drukkolsz neki. XD

Megosztás:

További hírek:

Mit adjunk a gyereknek?

Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk

All Rights Reserved © 2020