Elindult a zöld szám, újabb rendkívüli intézkedések Szolnokon

Újabb intézkedéseket jelentett be pénteki, rendkívüli sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester, ahol Háló Dániel diákpolgármester a fiatalokhoz, míg dr. Sebestyén Ildikó jegyző a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjének változásairól szólt.

06-80-620-002 – ezen a zöld számon jelezhetik a szolnoki, nem gondozásban lévő idősek, amennyiben gyógyszereik beszerzéséhez, illetve az alapvető élelmiszerek beszerzéséhez segítséget kérnek. Fontos tudni, hogy mindez NEM a napi bevásárlás elintézését jelent! A zöld számon az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai jelentkeznek, az időseket szociális munkások keresik majd fel.

Szalay Ferenc újra felhívta a figyelmet a higiénés szabályok betartásának fontosságára, ehhez a felhíváshoz csatlakozott Háló Dániel diákpolgármester, aki kérte diáktársait, hogy vegyék komolyan a helyzetet, pánikot se keltsenek, valamint kerüljék a fizikai érintkezést is.

A polgármester elmondta, hogy a város oktatási intézményeinek nagy részét az éjszaka folyamán ezüstkolloidos oldattal fertőtlenítették, ellátták őket tisztítószerrel, fertőtlenítő szerrel, wc papírral, kézfertőtlenítővel. Amennyiben ezek elfogynak, s az intézmények jelzik, a szükséges eszközöket az önkormányzat folyamatosan pótolja. Szalay Ferenc hangsúlyozta, hogy ennek felső anyagi határa nincs.

Dr. Sebestyén Ildikó jegyző a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjének változásával kapcsolatosan elmondta, hogy hétfőtől kérik az ügyfeleket, hogy elsősorban telefonon, valamint elektronikusan vegyék fel a kapcsolatot a hivatallal, sürgős esetben is először telefonon kérjenek időpontot.

Az épület földszintjén ügyfélfogadási teret alakítanak ki, ahol egyszerre öten tartózkodhatnak majd. A papíralapú ügyintézéshez gyűjtődobozt helyeznek ki, hogy ezzel is mérsékeljék az emberek közti kontaktus.

Az esküvőkön a fiatal párt maximum húsz fő kísérheti, erről a házasulandókat a hivatal munkatársai tájékoztatják.

Megosztás:

További hírek:

Kidobós

De most komolyan. Kimész a Tisza-partra, iszol, faszagyerek vagy, eddig semmi gond nincs. Aztán jön

All Rights Reserved © 2020