Streaming az élet

A koronavírus miatt “házi őrizetbe” kényszerült gyerekek, szülők, családok segélykiáltásai egyre hangosabbak, de az online térbe megérkeztek a tenni vágyók is: streaminggel az otthonbörtön ellen!

Tegnap volt szó arról, hogy vannak bizonyos sorozatok, amik elég b*szók ahhoz, hogy legyen mivel elütni a digitális fizikaórán, meg a Google Meeten leszervezett kickoff-meetingen túl is a hirtelen lett időmilliomos családok üresjáratait, nyilván szubjektív a lista, neked a brékingbed, nővérednek a goszipgörl, nekünk meg a leírtak.

De a sorozatokra is rá lehet unni, meg hát tudjuk, hogy az okoseszközök screenjeiből jövő kék fény bámulatosan szar hatással van az alvókánkra, és úgy egyáltalán, a jólétünkre is – ha angolból nincs/nem volt felmentésed, akkor a mentális egészséged nevében mondom, hogy erősen ajánlott az Independent cikkére kattintanod, amiből csomó okos dolgot leszűrhetsz, amit nagyanyádék úgysem tudnak, szóval olvasd el bátran!

Visszakanyarodva az eredeti témára: streaming is king, tartja a mondás – bár lehet, hogy még nincs ilyen, mindegy is. Szóval alakult egy Facebook-csoport, ami egy közösségi “Ki mit tud, azt tanít” alapú szerveződés, bárki bármilyen extra képességét felajánlhatja a nép javára, itt az idő, hogy a tízmillió fociedző országa megtanuljon valami mást is… 😀 Tényleg érdemes benézni, remélhetőleg nem silányul gyorsan egy olcsó marketingeszközzé, mert az ötlet egyébként elég fancy.

Ha pedig nem képeznéd magad, akkor programjavaslatok is várnak, és itt már valóban a streamingé a főszerep, van koncert is, meg színház is, meg minden is:

Március 17. kedd
19.00
Miskolci Nemzeti Színház – A velencei kalmár
A színház Facebook-oldalán

19.00
Bartók Kamaraszínház Dunaújváros
Frida Kahlo című darab
TWITCH LINK (ÉRTED, TWITCH!!! :D)

20.30
Stifler Mamája – Online gig
pop-punk, alter koncert
EVENT LINK

Március 18. szerda
11.00
Bartók Kamaraszínház Dunaújváros
Élő bejelentkezés az Utánképzés ittas vezetőknek próbájáról
A színház Facebook-oldalán

Március 20. péntek
19.00

Tankcsapda koncert Debrecenből
YOUTUBE LINK

Március 21. szombat
19.00

Bartók Kamaraszínház Dunaújváros
Mikrokozmosz című darab közvetítése
TWITCH LINK

Március 22., vasárnap
11.00

Vaskakas Bábszínház Győr
Online Matiné: Óz
YOUTUBE LINK

Egyébként pedig itt egy rakat dolog, amiért nem kell sorban állni/fizetni/fáradni:

 • 0 forintos e-bookok magyar sci-fi szerzőktől, mától két héten át itt!
 • Az OSZK honlapján ingyenesen el lehet olvasni az összes Rejtő-regényt!!! WOOOHOOO!
 • Az Arcanum Adatbázis Kiadó március 16-tól egy hónapra nyilvánossá teszi közel 27 millió folyóirat- és újságoldalt tartalmazó adatbázisát, az Arcanum Digitális Tudománytárat! Ami itt nincs, az nem is létezik!
 • A UPC minden előfizetőjének elérhetővé teszi a FilmBox Pakot és az összes gyermekműsor-csatornáját. Kemény!
 • James Blunt március 11-i koncertje felvételről!
 • A Litera szerkesztősége mesesorozatot indít Mese járvány idején címmel.
 • Müpa – régebbi koncertek videói
 • Kölcsönözz filmet a Cirkótól!
 • Megalakult az Első Magyar Karantén-színház! A TRIP Hajó csapata minden előadást rögzít, élő Facebook-közvetítésen keresztül adja majd le. A továbbiakról a TRIP Hajó Facebook-oldalán adnak tájékoztatást.
 • Születésnapi ajándék a 15 éves Müpától: regisztráció nélkül elérhető online a teljes médiatár!
 • A New Yorki Metropolitan Opera (MET) hétfőtől kezdve minden este ingyen közzétesz egy-egy operafelvételt, ami aztán 20 órán keresztül elérhető lesz a honlapjukon.
 • Az olaszoknak is van egyébként egy hasonló Facebook-oldaluk, itt a négy fal között rekedt művészek osztanak meg különféle koncertfelvételeket.
 • Epres Attila a Facebook-oldalán, élő videóban olvas fel minden nap Ambrose Bierce novelláiból (az élőzések később is visszanézhetők).
 • Tintanyúl Tv indul Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar tagjainak közreműködésével minden nap 16.30-tól
 • Tíztőlmese: Huzella Júlia színésznő a legkisebbekre gondolva minden nap 10 órától meséket olvas fel, melyeket a Facebook-oldalán lehet majd követni élőben.
 • Antanténusz Karanténusz meseolvasás René Goscinny: A kis Nicolas című könyvéből, Bognár Róbert fordításában. Minden délután 14 órától, felolvas: Schneider Jankó bábművész.
 • Csukás István: Vakáció a halott utcában című regényét Epres-Madarász Éva színésznő olvassa fel esténként 20.30-tól itt.
 • Minden napra egy “Meseboltos” mese – a Mesebolt Bábszínház művészei minden nap mesékkel várják a gyerekeket, a linkeket itt találjátok.

Megosztás:

További hírek:

Mit adjunk a gyereknek?

Az otthon töltött idő próbára teszi a szülők türelmét és kreativitását. Mindennapos kérdés, mit adjunk

All Rights Reserved © 2020