Parlamenti szavazás elé: harc a vírus ellen

Bár eddig sem voltak kétségeim a mai ellenzék gondolkodását illetően, miszerint csak az a haza, ahol ők vannak hatalmon, de most aztán…

Mintha nem látnák, mi is van körülöttünk. Mintha nem látnák, hogy csak a komoly szigor segít válságos időkben, mert fegyelmezetlenek vagyunk. Mintha nem tudnák, hogy szeretteiket is érheti baj, nem csak másokat. mintha nem tudnák, hogy nem az a demokrácia, amikor mindenki azt csinál, amit akar.

Ez az ellenzék egy világjárvány megfékezésére kért azonnali intézkedési jogot nem akar megszavazni a jelenlegi kormánynak. Inkább tötymörögjünk, habozzunk, önagyonülésezzünk, halogassunk. Nélkülünk aztán semmiféle döntés ne legyen, mert ez a demokrácia! Minden szűkítés elveszi az ő jogaikat! Ez tűrhetetlen.

Nem igaz, egy szó sem. Újabb hazugság áradat indult az ellenzék felől. A kormány csak a diktatúrát akarja megerősíteni, hiszen most sincs demokrácia! (Akkor..?) Az utolsó jogainkat is elveszi majd a kormány – hangzik tőlük. Nem számít, hogy az esetleges újabb jogok a mind súlyosabb járványhelyzetben is csak a parlament felügyelete alatt gyakorolhatók. Nem számít. Csak az ellentmondás számít.

A kormány (ahogy másutt Európában) az állampolgárok egészségét, életét igyekszik megóvni minden lépésével. Bármit is gondol róla, bármit is mond róla a nagyon összefogott ellenzék. Most, akár napról napra kell újabb és újabb döntéseket hoznia az ország irányítóinak akkor is, ha éppen nincs együtt az országgyűlés. olyan intézkedéseket, amelyek – mint eddig – segítenek a mind gyalázatosabb járvány lassításában, abban, hogy mind kevesebben legyenek áldozatai és akár mind kevesebben betegedjenek meg.

Az ellenzék diktatúrát kiállt. Megint. Jutott eszükbe, hogy diktatúrában a szájukat sem nyithatnák ki? De ami fontosabb: jutott eszükbe, hogy maguk is áldozatok lehetnek? Nem, nem a diktatúráé. A járványé. És az jutott-e eszükbe, hogy ha már magukkal nem törődnek, akkor legalább az országgal kéne? Hogy nem a maguk, hanem egy ország érdekeit kéne elébbre valónak tartaniuk a saját hataloméhségük helyett?

Nem a hirtelen jött télben fagyott meg az agyuk, szívük. Fagyott volt az régen is.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020