Több tisztítószert rendelnek a boltok

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai az elmúlt napokban számos megkeresést kaptak önkormányzatoktól, helyi intézkedéseikről – jelezte közleményében a szövetség. Mint írták, az OKSZ rendkívül nagyra becsüli az önkormányzatok szándékát a települések lakosai, a családok és az ott dolgozók érdekében. Ezért együttműködésre hívja fel őket, mivel újabb szintet lépett a járvány.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai (ALDI, AUCHAN, dm, LIDL, MEDIA MARKT, METRO, MOL, OBI, PENNY MARKET, PRAKTIKER, ROSSMANN, SPAR, TESCO) megfeszített, a biztonságos élelmiszer-ellátásra és más fontos termékek biztonságos ellátására irányuló munkájuk során szigorú, országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelmények alapján végzik tevékenységüket, minden jogszabályi előírást és központi államigazgatási hatósági felhívást betartva áll a közleményben.

Az OKSZ kérte az önkormányzatokat, vegyék figyelembe, hogy az országosan egységes rend szerinti védekezés a leghatékonyabb, a legcélravezetőbb, mindannyiunk számára és ez szolgálja legjobban az egyes települések lakosainak érdekeit is. Ezek maradéktalan betartása érdekében az élelmiszer-kereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseik mennyiségét.

A dolgozók munkavégzésének segítése érdekében, más intézkedésekkel együtt növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy – az ajánlásokkal összhangban – biztosítani tudják a gyakoribb kézmosás lehetőségét is. Az áruházakban rendkívül alapos a takarítás.

Az OKSZ néhány ajánlást is megfogalmazott a vásárlók számára:

Lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot.

Az üzletekben tartsanak észszerű távolságot minden személytől, az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter.

Ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra.

Ami különösen fontos, hogy az élelmiszer-ellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása minden településen biztonságos marad, ezen dolgozunk mindannyian – közölték.

A veszélyhelyzetre tekintettel a kormány megteszi a szükséges intézkedéseket, követi a nemzetközi fejleményeket (WHO ajánlások) és szükség szerint módosít a szabályokon, amelyeket egységesen betartanak a tagvállalatok. A helyi szintű eltérő szabályok végrehajtása a jelen körülmények között és leterheltség mellett olyan szervezést igényel, amely hátráltatja a lakosság biztonságos kiszolgálását. (Fotó: retail.hu)

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020