Segítségből jeles!

Nem tudom, ki hogyan van vele, de engem mindig megfog az, amikor a bajban képes összefogni egy közösség. Ez a koronavírus-járvány világszintű probléma, döbbenettel nézhetjük, hogy az egészségügyben dolgozók micsoda küzdelmet vívnak az emberek életéért. Ebben a küzdelemben pedig, hála a józan észnek, az emberek többsége nem politizál, hanem segít. A maga módján, ahogyan ő tud. Szendvicset készít minden reggel, vagy éppen elrohan egy létfontosságú gyógyszerért Budapestre egy idős embernek, netán csak bevásárol valakinek? Mindegy, itt vannak közöttünk azok, akiktől egyszerűen jó szolnokinak lenni, felemelő velük egy közösségbe tartozni!

Értük, na meg mindannyiunkért írunk ezekről a jótéteményekről. Ha csak egy-egy sor marad meg róla az utókornak, már megérte. Szóval aki ismer ilyen sztorit, küldje el nekünk üzenetben a facebook-oldalunkon keresztül, s mi írunk róla. Mert megérdemlik!

Napi 230 szendvics a hamburgerezőtől

Elsőként itt a Beer&Burgers csapata. A Hetényivel szemközti hamburgerezőt nemrégiben az ország legjobbjai közé sorolta egy portál, de most nem emiatt írunk róluk. Ötvös Béla és csapata minden reggel száz szendvicset készít a mentősöknek és a kórházi dolgozóknak, ebédre harminc hamburgert sütnek, vacsorára pedig újabb száz szendvicset készítenek a “frontvonalon” dolgozóknak.

Minden nap ételt visznek a mentősöknek és a kórházi dolgozóknak!

– Szeretnénk minél több embert ösztönözni, hogy most tartsunk össze és ott segítsünk ahol tudunk – írta az iSzolnoknak Ötvös Béla. – Szolnoki cégekkel vettük fel a kapcsolatot, ahonnan adományokat gyűjtünk, abból készítjük el a szendvicseket. Felemelő, hogy sok önkéntes jelentkezett, akikkel együtt el tudjuk készíteni a rengeteg szendvicset.

A Beer&Burgers akcióját segíti a Székely pékség, a Pélyi Pékség, ők sütik a zsömléket, a Ju-Fe adja a felvágottat, a Jonatán zöldséges a zöldséget, a Mártírok úti tejbolt a sajtot, az Áldás Kft. pedig a plusz munkaerőt. Mellettük nap mint nap kapnak kisebb-nagyobb segítséget innen-onnan.

– Most kell összefognunk, mert ebből tud több ember is erőt meríteni. Összefogtunk és segítünk minden nap, ez pedig tényleg remek érzés – tette hozzá Ötvös Béla.

A segítőkész taxis

Dénes Attila taxizik. Az elmúlt napokban bejárta felhívása a közösségi médiát, ebben felajánlotta, hogy segít bárkinek bevásárlásban, gyógyszer-kiváltásban, csak jelezzék neki. Akciójáról önmaga szerényen hallgat, de egy facebook-poszt “elárulta” őt. Köszönet neki ezúton is a segítségért!

Dénes Attila taxiját és természetesen saját maga segítségét ajánlotta

Az Olajbányász-szurkolók a mentősöknek gyűjtöttek

Kicsit talán méltatlanul esik kevés szó arról, hogy a lelátón kemény fiatalembereknek látszó Olajbányász-szurkolók milyen érző szívű emberek a hétköznapokban. Reméljük, ezzel nem romboltuk a nimbuszukat :-).

Cserébe írunk arról, hogy fertőtlenítőt, kávét, asványvizet gyűjtöttek, nem is keveset, s elvitték a szolnoki mentőállomásra. Az adomány a megye összes mentősének szólt, amit az érintettek továbbítanak majd kollégáiknak.

Ezt a sok adományt a kosárcsapat szurkolói adták össze

Ráadásul ez a felajánlás nem egyszeri, ahogyan ők írták, a nagy érdeklődésre való tekintettel március 28-án szombaton reggel 9-től délután 5-ig várják továbbra is a Tiszaligetbe az Olaj klubba (gyaloghíd tiszaligeti hídfője alatti helyiség) a mosóport, öblítőt, papírtörlőket, őrölt kávét, valamint a kézfertőtlenítőt, fertőtlenítő törlőkendőt. Az alábbi képet látva mit is mondhatnánk erre: Respect srácok!

Erről szól a valódi összefogás!

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020