Fotelfeszt

Miközben egy Best of Glastonbury performances videót dob be a YouTube, olvasom a nyílt levelet, amit a helyzetre való tekintettel koncertszervezők, szórakozóhelyek adtak ki közösen. Aggasztó, főleg, ha hinni lehet a prognózisnak, miszerint 2020-ban elmarad a fesztiválszezon.


Valószínűleg erre készítheted a lelked, hiszen ha a veszélyhelyzet meg is szűnik, a megbetegedések trendje pedig kedvező fordulatot vesz, azzal az a veszélyforrás még pont nincs kiiktatva, amit egy olyan rendezvény jelent, ahol több (tíz)ezer ember bőven testközelben szórakozik…

Szomorú, de ez van.

Ilyenkor arra gondolsz, hogy élményt/élményeket veszítesz, pedig ennél azért jóval többről van szó: bedőlni látszik egy olyan iparág, ami a turizmus után talán a legnagyobb károkat szenvedte el. Az élőzene és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások szektora nagyon gyors lejtmenetben van, ráadásul nem is várható, hogy túl sok segítség érkezik hozzájuk a közeli jövőben – a gazdaságot defibrilláló intézkedések prioritási listájában nagyjából utolsó helyén állhatnak, hiszen, ha van olyan szegmens, ahol a távolságtartás nem megvalósítható, az pont egy koncert vagy fesztivál.

Azt csak úgy itt hagyom, hogy egy ilyen produkció nem csupán a színpadi kirakatemberekből áll, mögöttük elég komoly logisztika és embertömeg dolgozik, tulajdonképpen ők azok, akik neked/nekünk élményeket adnak, nem lett volna Thirty Seconds To Mars, meg Foo Fighters, meg Scooter, meg Halott Pénz, stb., ha nincsenek azok, akik megszervezik, felépítik, működtetik. Szóval azért dolgoznak, hogy neked jó legyen, ők meg megéljenek. Fogadd el a helyzetet, lesz itt még crowd surfing, meg a 120-ik sorból félig teli söröspoharat a nyakadba kapás, nyugi!

Addig nézegess tavalyi aftermovie-kat, nem biztos, hogy idén több jut, mint a fotelfesztivál… 🙁

Megosztás:

További hírek:

Kidobós

De most komolyan. Kimész a Tisza-partra, iszol, faszagyerek vagy, eddig semmi gond nincs. Aztán jön

All Rights Reserved © 2020