Mindenki nyomja meg a ‘reset’ gombot koronavírus után!

Bár csak egy szezont húzott le az Olajban, a kivételes képességű kosárlabdázó azóta sem felejtette el Szolnokot. Beszélgettünk arról, hogy hol tart az élete, a koronavírus hatásairól, az Andre Joneshoz fűződő viszonyáról, a piros-fekete emlékeiről is. Interjú Skip Millsszel. 


Majd’ egy évtized telt el azóta, hogy utoljára beszéltünk. 
Ne is mondd, szalad az idő, emlékszem,  anno szóba került a legnagyobb inspiráció(nk) is, mintha ez a válasz nagy egyetértést szült volna köztünk, ha nem csal a memóriám…

Jól esik, hogy felidézted, Michael Jordan továbbra is örök, remélem, te is várod a vasárnap rajtoló The Last Dance dokusorozatot, ahogy én.
Egyértelmű, kötelező! Azt a menetelést, MJ utolsó chicagói szezonját hatalmas élmény lesz újra átélni, ráadásul félig-meddig a kulisszák mögé kukucskálva! 

Ha már kosár és múlt, kijelenthetjük, hogy Skip Mills visszavonult a profi kosárlabdától?
Jó eséllyel igen, jelenleg másfelé kacsintgatok, 35 évesen azért nem árt, ha egy sportoló mérlegel a jövőjével kapcsolatban, és tudja, hogy mihez kezd, ha szögre akasztja az Air Jordant. Voltak ajánlataim a szezon után, de egy visszafogottabb ajánlatért már nem akartam elkötelezni magam, úgyhogy összedugtuk a fejünket a feleségemmel, a családi kupaktanács döntött: átnyergelek és “hazai pályán” folytatom. 

Ahogy hírlik, ez a pálya az ingatlanbiznisz lett.
Kellett egy jól csengő cégnév, és lám, azonnal felfigyelnek rád a világ másik felén is! 🙂 

Ha valamit úgy hívnak, hogy Szolnok Properties LLC, az mindenesetre bevonzza a magyar tekinteteket, az tuti!
Andréval mindketten nagyon szerettünk nálatok játszani, többször az orrom alá is dörgölte, hogy irigykedik, mert a szurkolók még mindig emlegetik azokat a régi szép időket, amikor olyan nagy dolgokat vittünk véghez a csapattal. Szóval akartunk egy szokatlan, de  jelentéssel bíró nevet, amit itt, Indianában tutira nem használ senki. Gyorsan eldőlt, szeretjük Szolnokot, mindkettőnk számára komoly értéket hordoz.

Őt honnan ismered? Azon kívül, hogy a szűkebb értelemben vett “földid”. 
Közösségi média. Többször kerestük egymást virtuálisan az elmúlt hónapok során, én elmondtam, hogy mibe vágtam bele, André mesélt a szolnoki dolgairól, közben pedig felettébb érdeklődőnek mutatkozott az ingatlanozás iránt. Addig-addig dumálgattunk, hogy a céget már társakként nyitottuk. 

Egyébként hogyan jött képbe az ingatlanozás? 
A Marcus & Millichap első elnöke felelős érte. Az államok egyik legnagyobb ilyen profilú vállalatáról beszélek. Véletlenül találkoztunk, és egyszer csak a semmiből a “fejemhez vágta”, hogy jól állna nekem az ingatlanok értékesítése, én meg jól állnék a szakmának. Pedig akkor még fogalmam sem volt, mi fán terem ez az egész. Aztán begyorsultak a dolgok: interjúra mentem, kaptam egy állást. 

… és mostanra eldöntötted, hogy a saját kezedbe veszed a sorsod.
Ahogy mondod. Nem könnyű, főleg a jelenlegi időszakban, mert a klientúrát nem egyszerű egy járvány közepén megtartani, nekem, mint viszonylag új arcnak a piacon, a bizalmat is ki kell építeni, de nem akarok panaszkodni, jól haladok. 

El is érkeztünk napjaink szomorú slágertémájához, a koronavírushoz. Mi a helyzet ezzel a tengerentúlon? 
Itt is nagyon komoly problémát jelent ez az egész, de én pozitívan tekintek előre, pedig már nagyon elegem van abból, hogy nincsenek meg a szokásos összejöveteleink a szeretteiddel, a barátokkal. Fura, hogy minden átalakul egy csapásra, a szokásaidon muszáj változtatnod. Ettől függetlenül én mindenkinek azt mondom, hogy nézze a jó oldalát, pihenjen, ha tud, értékelje a családja közelségét. És mindenekelőtt szánjon időt arra, hogy átgondolja a céljait az életben, ami a vírus után újraindul. Nyomja meg a “reset” gombot, ha érted, mire gondolok. 

Azért ezt sokan nem tehetik meg. 
Dehogynem! Bárki megteheti, rendezze úgy az életét, ahogy neki jó! Használja az internetet, a Zoom meetingeket, azokat a dolgokat, amitől jól érzi magát, amikre sosem volt ideje. A munka meg fogja találni azokat is, akik most elvesztették azt. 

Mit gondolsz, mit fog profitálni az emberiség ebből a járványból? 
A kapcsolatait megtanulja majd értékelni mindenki. A család, a barátok fontosabbak lesznek, mint annak előtte, ugyanakkor azok is, akikkel azelőtt csak felszínes kapcsolatot tartottunk. A mának kell élni, mert a holnapra nincs garancia.

Említetted az összejöveteleket, de azon kívül mi hiányzik leginkább? 
Hülye kérdés, egyértelműen a kosárlabda. Imádom az NBA-t, és követem az ismerős játékosokat, európai ligákat is, szóval ezek a szezontörlések most nagyon-nagyon érzékenyen érintenek. Ezen felül vannak személyi edzéseim is, ne gondolj komoly dolgokra, de 4-5 kissrác karrierjét minden évben megpróbálom egyengetni/beindítani, hát most ez a vonal is bebukott. Amikor a sport visszatérhet az életünkbe, akkor az élet is visszatérhet belénk. Szolnokra hogyan emlékszel vissza? 
Speciális helye lesz mindig is a szívemben. Ma már az országban játszó aktív kosarasok közül csak egy-két ismerősöm van – na ja, öregszem -, emiatt a ligát nem is követem annyira… De azt a szolnoki szezont sosem feledem, nagyjából az lehetett az én utolsó táncom, ahogy MJ-nek az emlegetett 97/98-as idény. Basszus, mindent megnyertünk, de mégis, amitől máig hidegrázásom van, az a debreceni Eurochallenge Final Four, amit ott a szurkolók csináltak, azt profiként mindenkinek meg kéne egyszer tapasztalnia, egészen elképesztő volt.

Nem fogják elhinni, hogy ezeket a szavakat nem én adtam a szádba… 
Kérdezzen meg bárki, megtalál Facebookon! Sosem veheti el tőlünk senki azokat az élményeket. Minden hazai meccsen fullhouse volt, gyakorlatilag a plafonon lógtak a drukkerek, ott olyan érzésünk volt, hogy ha valaki fellök a pályán, azt ezrek torolják meg azonnal. Hihetetlen atmoszférát teremtettek. 

A közösségi felületeken kapcsolatban is maradtál néhányukkal.
Persze, nagyon hálás vagyok nekik, és tudom, hogy követik az életem alakulását, nekem kicsit sem nehéz ez a fajta kapcsolattartás. Azt hiszed, viccelek, de még a feleségem is rendkívül büszkén emlékszik vissza az ottani időszakra. Innen is köszönök mindent a szolnokiaknak! 

Kötődsz Magyarországhoz, le sem tagadhatnád…
Nem lehetetlen, hogy néhány ingatlanbefektetést majd eszközölünk ott is, de erről még tényleg korai lenne beszélni, meglátjuk, merre halad a világ a következő hónapokban. 

A The Last Dance-ről már ejtettünk szót, más sorozat esetleg a karanténban, amit a Mills-család ajánl? 
Hajjaj, a feleségem unszolására belevágtunk az Ozarkba, de annyira beszippantott mindkettőnket, hogy azt a három szezont lassacskán le is daráljuk, köszi, Netflix! Nem nagyon van időnk egyébként ilyesmire, két pici gyerek ugrál nonstop a fejünkön, úgyhogy képzelheted… 

A te motiváció(i)d világos(ak), de miből merítsenek erőt az emberek? Vannak esetleg olyan gondolataid még, amit megosztanál? 
Mindig legyenek világos céljaid. Írd le, mit szeretnél pontosan elérni. Gondolkozz, tervezgesd a lépéseket, amik oda vezetnek, mert hiába beszélsz róla, ha közben nem teszel érte semmit. Azokkal vedd körbe magad, akik támogatnak. Menj előre, ne tekintgess hátrafelé, talán ez a legfőbb tanácsom.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020