Veszélyhelyzetben is kapcsolatban

Nem hagyhatjuk magukra az embereket ebben a nehéz időszakban, hiszen egy olyan járvánnyal kell szembenéznünk, amelyre jelenleg még nincs orvosság – mondta dr. Kállai Mária parlamenti képviselő az iSzolnoknak. Hozzátette: sokakkal beszélnek naponta telefonon, személyesen, s a tapasztalatok azt mutatják: az emberek jól fogadják a felajánlott segítséget.

– A Fidesz országszerte folyamatosan igyekszik segíteni azokon, akik koruk vagy egészségi állapotuk miatt nem tudnak bevásárolni, egyéb életviteli nehézségekkel küszködnek – mondta a képviselő. – Nagyon fontos, hogy nem akarjuk az önkormányzatok feladatkörét elvenni, hiszen elsősorban ők a felelősek a településen élőkért. Ám egy politikai párt, pláne, ha az kormánypárt is egyben, nem lehet csak szemlélője ennek a megfeszített munkának.

A Fidesz aktivistái, önkormányzati képviselői, helyi és megyei vezetői folyamatosan keresik az embereket, s aki segítséget kér, annak megpróbálják megoldani, vagy a megfelelő fórum felé irányítani a problémáját.

– Nagyon pozitívak a tapasztalataink, az emberek örülnek annak, hogy segítséget ajánlunk. Találkoztunk a gyógyszerkiváltástól a bevásárláson át számos kisebb és nagyobb kéréssel, s vagy az önkormányzatokkal, Kistérségi Társulással, Humán Szolgáltató Központtal együtt oldjuk meg a gondokat, vagy magunk nyújtunk segítséget.

Szolnok egy kistérség központja is egyben, így a környező településekről is számos kérdés és kérés érkezik a parlamenti képviselőhöz.

– Napi szinten számos üggyel keresnek meg bennünket a vidéki településekről is. Sok cég érdeklődik a kormányzati támogatások, adókedvezmények miatt, több helyre vittünk már maszkokat is, ezek a kérések napi szintű feladatot rónak ránk. Ezek közül számos kérést eredményesen közvetítettem az akciócsoportok felé. Személy szerint nagyon fontosnak tartom, hogy az állami támogatásokról minél többet mondjunk az embereknek, tapasztalatom szerint sok cégnek, sőt, magánszemélynek is valós megoldást kínálnak a különféle adókedvezmények, törlesztési moratóriumok ebben az átmeneti időszakban.

Érkezik a segítség

A napokban több élelmiszercsomagot vittek ki rászorulóknak, olyanoknak, akiknek a veszélyhelyzet az átlagosnál komolyabb problémákat okoz. Pénteken Tasnádi Zoltán és Rehó János képviselők is útra keltek a csomagokkal.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot a szolnokiakkal

– Úgy gondolom, a szolnoki önkormányzat példaértékűen dolgozik, így a Fidesz segítsége valóban csak kiegészíti azt a munkát, amit Szalay Ferenc polgármester úr és dr. Versitz Éva humán igazgató irányításával a szakemberek végeznek – mondta Tasnádi Zoltán, a Fidesz szolnoki közgyűlési frakciójának vezetője. – Én abban hiszek, hogy nem csupán akciószerűen, egy-egy pillanatban kell ott állnunk az emberek mögött, nem lehet minden esetben az önkormányzatra várni, mert közösen sokkal többet tudunk tenni az itt élőkért.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020