Ellenőrzik az idősotthonokat és fertőtlenítenek a vidéki településeken is

Folyamatosan ellenőrzik a bentlakásos szociális intézményeket, idősotthonokat az országos tisztifőorvos által elrendeltek alapján a vidéki településeken is. A közterületek fertőtlenítése hétfőn Szolnokon is megkezdődött.

Szolnokon szombaton a Vízpart körúti idősotthont ellenőrizték, ahol mintegy 220 idős ember él – közölte Szalay Ferenc polgármester. Az ellenőrzés kiterjedt az orvosi ellátás biztosítására, a személyi, tárgyi feltételekre, az eljárásrendre és az ápolás teljes folyamatára is. Az átfogó ellenőrzés során mindent rendben találtak a szakemberek. A szolnoki idősotthonokba az ápolók beköltöztek, kéthetente váltják egymást, ezzel is növelve a bentlakók biztonságát a járvány idején.

Szolnokon 24 ezer maszkot osztottak szét szombaton. Eddig mintegy 10 millió forintot fordított a város maszkokra, mintegy 44 ezer védőeszközt juttattak el a helyieknek. Hétfőn elkezdődött a városban a padok, közterületek fertőtlenítése.

Jászárokszálláson rendkívüli települési támogatás igénybevételére nyílik lehetőség.

Jászberényben napokkal ezelőtt megkezdték a forgalmasabb közterületek fertőtlenítését, permetezőgépekkel szórják ki a tisztító-, fertőtlenítő koncentrátumot.

Tiszafüreden másodszor végeztek közterületi fertőtlenítést, pénteken. Itt 11 ezer szájmaszkot juttatnak el a lakosoknak. Minden postaládába két mosható, fertőtleníthető, többször használható szájmaszk került, használati útmutatóval. Tiszaföldváron alapvető élelmiszerekből álló csomagokat osztottak a rászorulóknak.

Kenderesen hetente vegyszeres fertőtlenítést végeznek a közterületeken. A szájmaszkok készítése folyamatos, hamarosan az egész várost el tudják látni.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020