Made in karantén 2.

A trollképző szakkör újra kinyitott (itt a múltkori is), Szolnok sem kivétel. A karantén van, akiből a kreativitást, van, akiből a besúgó ügynököt hozza elő… Nektek milyen sztorijaitok vannak az elmúlt időszakból?

Kert. Hétvége. Ünneplünk. Szabálykövető magatartással gyűlünk, megvannak a bő másfél méterek, maszkok, kesztyűk. Ajándékok letesz, ünnepelt menjen oda. Nincs ölelés, nincs puszi, szomorú, de még koccintás sem, szürreális az egész, mondom, szabálykövetés ezerrel, nem lehet belekötni. De.

Egy nő bőszen fényképez a szomszédból, nem véletlenül, látszik a szándék, ahogy az amerikai mondja, megvan a Kodak-pillanata, ami ebben a helyzetben szó szerint is igaz (lenne, ha a Kodak nem megy csődbe vagy 7-8 éve). Odamegyek.

– Csókolom, mi tetszik?
– Bizonyítékot gyűjtök, maguk nem tartják be az előírásokat!!! – háborog, akkor már tudom, hogy melyik típusba tartozik.
Felesleges is leállnom magyarázkodni, ezeknek mindig ugyanaz a vége, de akkor már pumpál az agyam, úgysem fogom tudni megállni.
– Tetszik tudni, azok ülnek egymás mellett, akik amúgy is egy fedél alatt élnek, úgyhogy itt aztán kifogástalan a forgatókönyv.
– Ez így akkor sem helyes! – az önkéntes polgárőr fontoskodik, kijelent, bélyegez, végre történik vele valami.
– Ne tessék bosszúállót játszani, mert mások jól érzik magukat…
Közben már elfordul, megindul a kert másik vége felé, hátha ott is talál majd kihágást, de azért még mondja a magáét, hallom, hogy lecsapja a magas labdát.
– Én skorpió vagyok, nekem lételemem a bosszú…
– Ja, ööö. Jó.
Azt már csak magamban teszem hozzá, hogy Etelka, maga bizony nem skorpió, drága asszonyom, hanem egy igazi gyökér.

Teljesen szétmentem ezen, de erre ilyenek mennek. Felétek mi újság?

Egyébként van ennek az egésznek ténylegesen pozitív hozadéka is. Mármint nem a beteg, spicli asszony kálváriájának, hanem a koronavírusos időszaknak. Hat hét leforgása alatt beledurrantottunk rendesen a digitális nulláslisztbe: ismerős faterja Facetime-ol, közben kérdezi, hogy a Zoom akkor tényleg kockázat-e GDPR szempontból, anyám kutatja az online elérhető zöldségkiszállítókat, netbankol, bár Viberen a szmájlikat még mindig nem használja – van még mit tanulni. Arcunkba kapjuk az online kurzusokat, dübörög a távoktatás, egyre többen használják a Revolutot, elkezdődött a digitális ügyfélélmény korszaka, technokraták leszünk, baby, nyakunkon az érintésmentes világ!

Miközben az eddig annyira vágyott home office, meg otthonkarantén lassan rámászik az idegekre. Munkán kívül mi van az emberekkel? Oda-vissza megnézik a Netflixet, tanulnak, olvasnak, edzenek, én meg ráadásként még azt is elhitettem magammal, hogy majd közelebb kerülök a családhoz. Aha, a kávégép egyelőre egy utcahosszal vezet… 😀

De komolyan, már magamnak is tök könnyen tudok meglepetést okozni, ez a jelenlegi szituáció sajátossága lehet, figyeld:
Küldök egy teszt levelet a saját címemre valamelyik automata rendszerből.
Ping-ping!
Hopp, itt egy e-mail, vajon kitől jött…

Ui.: Felháborító, hogy tegnap pont a The Last Dance negyedik része közben rohadt le a Vodafone netje, pedig Jordan már majdnem megnyerte az első bajnoki címét, ne spoilerezz, mindjárt indítom…

Megosztás:

További hírek:

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg –

Trianon 100 – Szolnok

1920. június 4-én, a Párizs melletti Trianon kastélyban aláírt békeszerződés értelmében országunk elvesztette területének több

Elkészült a Tisza park

Befejeződött a Tisza park felújítása, így a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy gyönyörű parkrendszer csábítja

All Rights Reserved © 2020