Indulhat a parképítés – most elmaradt a tüntetés…

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás lezárult, így indulhat az egykori Tüdőkórház parkjának felújítása, egy új szabadidőpark kialakítása. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a park rehabilitációja 560 millió forintba kerül. A kivitelezés során megőrizik az értékes faállományt és csupán a beteg, illetve magról nőtt cserjét távolították el a terület rendezésekor.

A Szolnoki Többség képviselői (kép előterében) nem is olyan régen még tüntettek a beruházás ellen. Ma már ott feszítettek annak elindításakor! (Fotó: info.szolnok.hu)

– Az elmúlt évben meglehetősen sok méltatlan politikai támadást kapott ez a beruházás, fidesz-mutyinak minősítették az építései telkek egyébként teljesen zárt rendszerű értékesítését – mondta a helyszínen Szalay Ferenc polgármester. – Kaptunk olyan vádakat is, hogy nem védjük meg a régi parkot, most látható, hogy ez sem volt igaz.

Nem véletlenül mondta el ezeket a beruházás ünnepélyes elindításakor a polgármester, ugyanis a legutóbbi önkormányzati választási kampánynak az egyik központi témája volt ez a fejlesztés.

A sportolni vágyók is otthon érezhetik magukat a gyönyörű parkban.

Szalay Ferenc szavait végighallgatta a Szolnoki Többség frakciószövetség gyakorlatilag teljes egésze, valamennyi önkormányzati képviselőjük. Miért is érdekes ez? Azért, mert választási kampányuk egyik központi témája volt ez a park. Na, nem pozitív értelemben, olyan amúgy sem volt a kampányukban! Fidesz-mutyiról szónokoltak az építési telkek kiosztásánál, kétségbe vonták, hogy vajon a városlakóké lesz-e ez a zöldövezet. Polgármesterjelöltjük, Radócz Zoltán is lelkesen szónokolt a fejlesztés ellen egy tüntetésük alkalmával, két másik képviselőjelöltjük triviálisan még virágot is vitt a volt kórház kapujához.

Nos, azt már akkor is tudtuk (alighanem ők is tisztában voltak vele), hogy az akkori nyilatkozatokban sok valóságtartalmat nem találhatnánk. Így aztán egyfajta elégedettséggel vegyes bosszúság töltötte el a jóérzésű embert, amikor ugyanezek az emberek büszkén pózoltak és fényképeztették magukat a parkban.

Nincs kétségünk, ott lesznek majd ősszel a szalagátvágásnál is, amikor Szolnok legszebb, legkülönlegesebb parkját átvehetik a városlakók. Csak így csendben biggyesszük ide a végére: bár a kampányban mutyiról szónokoltak, a választások után egy apró vizsgálatot sem indítottak, már nem volt a fejlesztés érdekes. A beruházást egyébként ugyanúgy a városi tulajdonú Szolnoki Városüzemeltető Nonprofit Kft. végzi, mint azt még az előző önkormányzat eldöntötte. Sőt, egy olyan cég nyerte el a hivatalos közbeszerzési eljárást, melyet szintén előszeretettel üldöztek gyűlöletükkel és vádaskodásaikkal a kampány során.

Ám most, hogy a kampány véget ért, kiderült, minden törvényes és szabályos, a legjobb árajánlatot adó cég nyerte el jogszerűen a beruházást, s a régi park értékes növényeinek megőrzésével valóban park lesz a volt tüdőkórházi kertből. Olyan park, ami nyitva áll mindenki előtt! Úgy, ahogyan azt korában is állította Szalay Ferenc polgármester, s persze ellentétben azzal, amivel ők telekürtölték a várost.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020