Az ápolókat köszöntötte Szolnok városa

Mintegy 70 ezer ápoló dolgozik Magyarországon, közülük sokan Szolnokon. Az ápolók nemzetközi napján a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetbe látogatott Szalay Ferenc polgármester – természetesen nem érkezett üres kézzel.

A polgármester a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedések miatt a korábbi évekhez képest megváltozott körülmények között kereste fel az intézményt, ahol dr. Bene Ildikó mb. főigazgató és Kelemen Éva ápolási igazgató fogadta.

Nélkülözhetetlen munkát végeznek az ápolók – mondta Szalay Ferenc -, különösen az utóbbi hónapokban értékelődött fel a munkájuk, A kormányzat és a város is folyamatosan támogatja az egészségügyet, és a társadalom összefogása is látványos. Az intézmény alapítványához közel 20 millió forint érkezett az elmúlt hetekben.

Az önkormányzat a kórházat a koronavírus járvány elleni védekezésben már eddig is több millió forint értékben támogatta maszkokkal, koronavírus gyorsteszttel, kórházi védőruhával. Most jelentős mennyiségű tartós élelmiszert (cukor, lekvár, kávé, tea, méz, háztartási keksszel, croissant) adott át a polgármester.

Kelemen Éva ápolási igazgató miután megköszönte az adományt, hozzátette, érzik az emberek, a kormányzat, az önkormányzat támogatását. Elmondta, hogy gyorsan és jól ment az intézmény érintő átszervezés is, a munkatársak rendkívül fegyelmezetten és pontosan tették a dolgukat.

– Büszke vagyok a munkatársaimra, akik az elmúlt hónapokban is bizonyították, milyen magas szintű, jól szervezett munka folyik az intézményben. Köszönet az önkormányzat folyamatos támogatásáért is! – mondta dr. Bene Ildikó.

A kormány béremelési programjában 2022-ig 72%-kal nő a szakdolgozók bére a 2018. évi illetménybázishoz képest. A béremelés összesen mintegy 81 ezer egészségügyi szakdolgozót (ápoló, szakápoló, diplomás ápoló, asszisztens, szakasszisztens, szülésznő, dietetikus, gyógytornász, valamint nem egészségügyi főiskolai szintű végzettséggel rendelkező dolgozó) és kb. 4000 védőnőt érint. 2010 és 2022 januárja között több mint háromszorosára emelkedik a szakdolgozók bére.

Idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintospluszjuttatást biztosít a kormány, ezzel is elismerve az ápolók áldozatos munkáját, a járványhelyzetben tanúsított helytállását.

szolnok.hu

Megosztás:

További hírek:

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg –

Trianon 100 – Szolnok

1920. június 4-én, a Párizs melletti Trianon kastélyban aláírt békeszerződés értelmében országunk elvesztette területének több

Elkészült a Tisza park

Befejeződött a Tisza park felújítása, így a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy gyönyörű parkrendszer csábítja

All Rights Reserved © 2020